Bacsinszky verrast Kvitova en ontmoet Van Uytvanck

EPA
Nadat Roland Garros eerder afscheid nam van het nummer twee (Sharapova) en drie (Halep) van de wereld bij de vrouwen, is Parijs vandaag ook Petra Kvitova kwijt. Het vierde reekshoofd verloor verrassend in de achtste finale van Timea Bacsinszky (WTA 24). De Zwitserse won in drie sets, 2-6 6-0 6-3 en ontmoet in de volgende ronde onze landgenote Alison Van Uytvanck.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Kvitova die ook in de vorige rondes al de nodige moeite kende (zowel tegen Erakovic als Soler-Espinosa moest ze een set prijsgeven). De Tsjechische vuurde de ene winner na de andere af en had in geen tijd de eerste set binnen, 6-2.

Volledige ommekeer
In de tweede set kantelde de wedstrijd volledig. Bij Kvitova lukte werkelijk niets meer en ze stapelde de fouten op, maar liefst 15 ongedwongen fouten in set 2. Bacsinszky profiteerde optimaal en stoomde in geen tijd door naar 6-0 setwinst.

Kvitova geeft het weg
Ook in het derde bedrijf was het de Zwitserse die het meest koel bleef. Kvitova kreeg geen bal meer binnen de lijnen en leverde nog maar eens 17 directe fouten op, ongezien voor de nummer vier van de wereld. Bacsinszky hield haar foutenlast wel onder controle en pakte geregeld uit met fraai tennis. In 1u41 minuten zat de lijdensweg erop voor Kvitova.

Bacsinszky trakteert zich door de zege op een duel in de kwartfinale met Alison Van Uytvanck. Onze landgenote veegde vandaag de vloer aan met de Roemeense Mitu (WTA 100). In geen tijd stond het 6-1 6-3. De Zwitserse is gewaarschuwd!

EPA
AP
EPA
EPA
AFP
REUTERS
AFP