Avontuur Van Uytvanck na minder dan een uur voorbij: "Had zware benen"

belga
Voor Alison Van Uytvanck zit het avontuur op Wimbledon erop. Onze landgenote knokte zich via de kwalificaties tot op de hoofdtabel, maar was vanavond in de eerste ronde niet opgewassen tegen de Russische Ekaterina Makarova (WTA 47). Na minder dan een uur tennissen stond de afgetekende 6-3, 6-1 op het bord.

Alison Van Uytvanck stond op 23-jarige leeftijd al voor haar vierde deelname aan Wimbledon. "Het zal niet makkelijk worden, maar als ik mijn beste tennis kan bovenhalen is alles mogelijk", keek de Grimbergse gisteren nog vooruit op het treffen met Ekaterina Makarova. Haar beste tennis bovenhalen zat er helaas nooit in vanavond. De Russische dicteerde vanaf het eerste spelletje de wet en Van Uytvanck - momenteel nummer 98 op de WTA-ranking - had nauwelijks iets in de pap te brokken.

Het was de tweede keer dat beide speelsters mekaar in de ogen keken. Ook in 2015 was de 29-jarige Russische al eens een maatje te groot voor onze landgenote. In de tweede ronde neemt Makarova het op tegen de Tunesische qualifier Ons Jabeur (WTA 106) of de Russin Svetlana Kuznetsova (WTA 8), het zevende reekshoofd.

photo_news
photo_news
belga

"Ik wist dat het een moeilijke match zou worden", zei Van Uytvanck na afloop. "Makarova heeft heel goed gespeeld. En als ik naar mezelf kijk, ik was niet op de afspraak. Ik had de benen niet. Ze voelden al zwaar aan tijdens de opwarming. Ik zei het zelfs aan Alain (Devos, haar coach, red.). Het is vreemd, want doorgaans speel ik graag later op de avond. We moesten lang wachten en uiteindelijk wijzigden ze de baan nog. Zij maakte weinig fouten. Met haar linkshandige opslag maakte zij het mij heel lastig. Het is jammer, maar het zijn dingen die gebeuren."

Van Uytvanck maakt na heel wat blessureleed opnieuw deel uit van de top 100. Ze hoopt die plaats vast te houden om zo eind augustus rechtstreeks op de hoofdtabel van de US Open te staan. "Ik verlies nog 80 punten na mijn zege op het ITF-toernooi in Stockton. Het wordt nipt, maar ik ben niet van plan de week na Wimbledon te spelen. Ik heb wat rust nodig. Ik ben blij dat ik mij hier kon kwalificeren, net als op Roland Garros. Mensen onderschatten kwalificaties, je moet goed spelen om erdoor te geraken. Ik haalde ook de finale op het ITF in Ilkley, ik moet nu op deze weg verdergaan."

photo_news