Authom grijpt naast Belgisch duel tegen Bemelmans

Onze landgenoot Bemelmans speelt morgen in Glasgow voor een plaats in de finale.
BELGA Onze landgenoot Bemelmans speelt morgen in Glasgow voor een plaats in de finale.
Onze landgenoot Ruben Bemelmans (ATP 164) heeft zich vandaag geplaatst voor de halve finales van het Challengertoernooi in het Schotse Glasgow (hard/42.500 euro). Ook Niels Desein wist zich te kwalificeren, voor Maxime Authom zit het toernooi er dan weer op. De 27-jarige Waal mist zo een duel met zijn dubbelpartner Bemelmans.

De 27-jarige Limburger, het derde reekshoofd, versloeg de Italiaan Roberto Marcora (ATP 233) in twee sets. Na 1 uur en 9 minuten stond de 6-4, 6-3 eindstand op het scorebord.

Geen Belgisch onderonsje
Maxime Authom (ATP 192) is dan weer uitgeschakeld. Hij verloor in de kwartfinales met 7-5 en 6-2 van de Fransman David Guez (ATP 223). De match duurde 1 uur en 35 minuten. Door de nederlaag mist Authom uit La Louvière een leuk duel met Bemelmans.

Samen dubbelen
Authom en Bemelmans zijn samen nog actief in het dubbelspel. Daarin spelen ze vrijdagavond de halve finale tegen het Nederlandse duo Koolhof/Middelkoop.

Desein klopt Corrie
Ook Desein kwam vandaag aan de bak en haalde het in de kwartfinales in twee sets van de Brit Edward Corrie (ATP 243): 6-2 en 6-4 na 1 uur en 25 minuten. In de halve finales neemt Desein het op tegen het 27-jarige Kazachse topreekshoofd Aleksandr Nedovyesov (ATP 123). Beide spelers stonden nog nooit eerder tegenover mekaar.

BELGA
PHOTO_NEWS