Australische zet kwaad bloed nadat ze ballenjongen haast fusilleert met racket

AFP

Daria Gavrilova heeft niet bepaald zieltjes gewonnen op het WTA-toernooi in Acapulco. Het Australische nummer 26 van de wereld plaatste zich intussen wel voor de derde ronde, maar eigenlijk ontsnapte ze al in haar eerste ronde aan diskwalificatie. Ze won dan die van de Amerikaanse Madison Brengle (WTA 76), maar toonde zich van haar kleinste kant toen ze bij 30-40 op haar eigen service de bal in het net mepte. Ze verloor eventjes álle controle en katapulteerde haar racket richting net. Gelukkig voor haar miste het projectiel maar nipt een ballenjongen die zich heel ijverig van zijn taak kweet.

Een actie die maar op weinig bijval kon rekenen en bij de vele reacties op Twitter was er toch ééntje dat uit de band sprong. Nick Kyrgios, de landgenoot van Gavrilova die zelf berucht is door zijn fratsen op en naast de tenniscourts, kwam zich namelijk in de debatten mengen. "Mocht ik dit gedaan hebben, zou ik voor zes jaar geschorst geweest zijn en bovendien zou elke krant en nieuwskanaal er de komende maand een vette kluif aan hebben", klonk het misnoegd op Twitter. Hij was trouwens niet de enige die 'not amused' was...

Kyrgios en Gavrilova toen ze in 2016 de Hopman Cup wonnen.
AP Kyrgios en Gavrilova toen ze in 2016 de Hopman Cup wonnen.
EPA2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Wuyts

    Blijkbaar is de tenniswereld toch geen "sportieve" wereld, anders had die umpire haar meteen gediskwalificeerd. Met groot geld mag je ook daar dus meer dan de doorsnee tennisser. Het zegt ook veel over die "madam". Ik zou haar, overal waar ze speelt, bij de eerste baltoets, een minuut lang een staand "fluit"concert geven een héél seizoen lang.

  • Joeri Haelen

    Nog niet eens een excuus naar de ballenjongen