Rolstoeltennisser Gérard grijpt in enkel- én dubbelspel naast finaleplaats op Australian Open

BELGA
Rolstoeltennisser Joachim Gérard heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de Australian Open. De Belg, nummer vier van de wereld, verloor in de halve finales van de Brit Gordon Reid (ITF 7) in twee sets: 6-4 en 7-5. De partij duurde 1 uur en 28 minuten.

Reid treft in de finale topreekshoofd Shingo Kunieda. De Japanner won al negen keer in Melbourne (2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2013, 2014, 2015 en 2018).

Gérard was in Melbourne ook nog aan zet in het dubbelspel. Samen met de Australiër Ben Weekes, die hij in het enkelspel in de kwartfinales klopte, keek hij later donderdag de Franse topreekshoofden Stéphane Houdet en Nicolas Peifer in de ogen in de eerste ronde (halve finales). Gérard en Weekes verloren met 6-3 en 6-4.

Onze landgenoot, Paralympiër van het Jaar, was op de Australian Open in 2016 verliezend finalist tegen Gordon Reid. Vorig jaar won hij wel het dubbelspel in Melbourne aan de zijde van de Zweed Stefan Olsson. In 2017 deed hij dat met Gordon Reid. “Dit is een teleurstelling”, reageerde Gérard na zijn exit in het enkelspel. “Een enorme teleurstelling zelfs. Ik heb het zeker in mij een speler als Reid te kloppen, maar liet me helaas nogal meeslepen door mijn emoties. Ik wilde echt winnen, maar dat was op de baan niet altijd te zien. Ik wisselde goede met slechte momenten af en dat heeft me de das omgedaan. Ik knokte in set twee van een 5-1 achterstand terug tot 5-5, maar liet het nadien toch nog liggen. Dan kan je op dit niveau niet winnen.” 

BELGAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.