Protest McEnroe en Navratilova tegen omstreden Court, microfoon afgesloten wanneer duo publiek wil toespreken

Margaret Court. Inzet: John McEnroe en Martina Navratilova met het spandoek dat verwijst naar de 'Evonne Goolagong Arena'.
AFP Margaret Court. Inzet: John McEnroe en Martina Navratilova met het spandoek dat verwijst naar de 'Evonne Goolagong Arena'.
Een dag nadat Margaret Court bij de Australian Open geëerd werd deden de oud-tennissers John McEnroe en Martina Navratilova een oproep het naar haar vernoemde tennisstadion een andere naam te geven.

Court, recordhouder met 24 grandslamtitels, is omstreden omdat ze vanuit haar religieuze achtergrond zich onder meer afzet tegen het homohuwelijk en transgenders in de sport. Ze werd gehuldigd omdat het vijftig jaar geleden is dat ze in één kalenderjaar alle vier grandslamtitels veroverde.

McEnroe en Navratilova onthulden, nadat ze in het seniorentoernooi een dubbelpartij hadden afgewerkt, een spandoek met daarop 'Evonne Goolagong Arena'. Daarmee gaven ze aan dat wat hun betreft de Margaret Court Arena van naam verandert. Navratilova wilde vanaf de stoel van de umpire nog een toelichting geven, maar de microfoon werd afgesloten.

Goolagong, net als Court een Australische, is een veel populairdere speelster die zeven keer een grandslamtoernooi won. De organisatoren veroordeelden het protest. “We zijn voorstander van diversiteit, vinden dat iedereen erbij hoort en het recht heeft zijn mening te uiten, maar er zijn regels en protocollen die iedereen moet respecteren.”

Martina Navratilova en John McEnroe.
Getty Martina Navratilova en John McEnroe.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gino Denil

    Maar dus geen voorstander van vrije meningsuiting.

  • Dave Janssens

    “We zijn voorstander van diversiteit, vinden dat iedereen erbij hoort en het recht heeft zijn mening te uiten, maar er zijn regels en protocollen die iedereen moet respecteren.” Maw; zitten en zwijgen.