Muguruza en Kenin staan in de finale van Australian Open, Amerikaanse verslaat thuisfavoriete Barty

Sofia Kenin wist met haar vreugde geen blijf na haar knappe zege tegen Ashleigh Barty.
AP Sofia Kenin wist met haar vreugde geen blijf na haar knappe zege tegen Ashleigh Barty.
Garbiñe Muguruza (WTA 32) heeft zich voor de finale van de Australian Open geplaatst. De 26-jarige Spaanse klopte in de halve finales de Roemeense Simona Halep (WTA 3) in 2 sets: 7-6 (10/8) en 7-5. De partij duurde 2 uur en 7 minuten. Muguruza bikkelt om de eindzege tegen de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA 15).

Zaterdag staat Muguruza in een vooraf niet verwachte finale tegenover Sofia Kenin. De in Moskou geboren Amerikaanse schakelde publiekslieveling Ashleigh Barty (WTA 1) in 1 uur en 48 minuten met 7-6 (8/6) en 7-5 uit. Voor de 21-jarige Kenin wordt het de eerste finale van een Grand Slam, dat nadat ze thuisfavoriete Ashleigh Barty naarhuis stuurde. 

“Ze is zo een sterke speelster. Ik wist dat ik een manier moest vinden om ze te kunnen kloppen. Het was zwaar, maar ik ben zo dankbaar voor dit moment”, reageerde een overdonderde Kenin na afloop. “Ik heb hier geen woorden voor. Ik droomde al van dit moment toen ik vijf jaar oud was. Ik heb zo hard gewerkt om hier te geraken, dus wil ik iedereen bedanken. Mijn vader, en iedereen thuis. Ashleigh pakte bij momenten uit met schitterend tennis. Het was zwaar, ik wist dat ze zich niet zomaar gewonnen zou geven. Ik heb gevochten voor wat ik waard was.”

Voor deze editie van de Australian Open was een achtste finale op Roland-Garros 2019 haar beste resultaat. Voormalig nummer 1 van de wereld Muguruza gaat voor een derde grandslamtitel. In 2016 won ze Roland-Garros, in 2017 Wimbledon. In Melbourne kwam ze eerder nooit verder dan de kwartfinales (2017). Kenin won haar enige vorige ontmoeting met Muguruza. Eind 2019 versloeg ze de Spaanse in de eerste ronde van het hardcourttoernooi in Peking met 6-0, 2-6 en 6-2.

Garbine Muguruza.
AFP Garbine Muguruza.
Ashleigh Barty (links, met witte pet), werd uitgeschakeld.
AP Ashleigh Barty (links, met witte pet), werd uitgeschakeld.
AFP
AFP
AFP2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dominique Goens

    ze zal winnen Kenin. Ik heb nog nooit zo iemand altijd alles zien geven als sonya Kenin.

  • hugo van de velde

    In elke zin zei ze; ik ben sprakeloos. En maar doorratelen !