Kenin in halve finale tegen Barty op Australian Open - Mertens en Sabalenka gaan er in kwartfinales uit in dubbelspel

Barty.
EPA Barty.

Elise Mertens en Aryna Sabalenka gaan er in kwartfinales van dubbelspel uit

Elise Mertens en de Wit-Russische Aryna Sabalenka hebben zich niet voor de halve finales van het dubbelspel kunnen plaatsen op het Australian Open. Ze werden de weg versperd door de Taiwanese zussen Chan Hao-Ching en Latisha Chan, de zevende reekshoofden. Die bleken in 1 uur en 40 minuten met 7-6 en 6-2 te sterk.

De 24-jarige Mertens en de 21-jarige Sabalenka, nummers 6 en 5 op de WTA-dubbelranking, vormden het derde reekshoofd op het hardcourt in Melbourne. Vorig jaar wonnen ze samen het US Open. Eerder in 2019 bereikten ze ook de halve finales van Roland-Garros en de kwartfinales van Wimbledon.

“Het is jammer. We haalden niet het niveau dat we hoopten, er waren te veel hoogtes en laagtes”, reageerde Mertens. “Ze speelden heel agressief aan het net maar ze zijn echte dubbelspeelsters. En wij maakten te veel fouten. We hadden de eerste set kunnen winnen, kregen breakkansen maar konden die niet benutten. We zijn competitiebeesten en soms is het frustrerend. Maar niettemin was het een goede Australian Open.”

Coach Robbe Ceyssens maakte een positieve balans op van Mertens op de Australian Open. “Ik ben fier op haar. Op training zag ik mooie dingen en die heeft ze ook getoond in de wedstrijden. Tegen Halep was ze heel goed, speelde erg agressief. Ook tegen Bellis was ze in de eerste en derde set heel goed. Halep maakte amper negen directe fouten. Elise moest dus op zoek naar de punten en ook al kan haar aanvallende spel nog beter, ik vond de manier waarop ze het aanpakte goed. Volgens mij wint Halep trouwens het toernooi. Dit geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.”

Mertens en Sabalenka.
BELGA Mertens en Sabalenka.

Kenin in halve finale tegen Barty

's Werelds nummer een Ashleigh Barty heeft zich in Melbourne voor de halve finales van het Australian Open geplaatst. Voor eigen publiek nam de 23-jarige Australische in 1 uur en 44 minuten met 7-6 en 6-2 de maat van de Tsjechische Petra Kvitova (WTA-8).

Om een plaats in de finale neemt Barty het donderdag op tegen de 21-jarige Amerikaanse Sofia Kenin (WTA-15). Die schakelde de Tunesische Ons Jabeur (WTA-78) in 1 uur en 32 minuten met 6-4 en 6-4 uit. In de onderlinge confrontaties met de in Moskou geboren Amerikaanse leidt Barty met 4-1 en op hardcourt met 2-1. Op die ondergrond won ze eind september 2019 ook het jongste duel: 6-3, 7-5 in de achtste finales in Wuhan.

Barty gaat voor een tweede grandslamzege, vorig jaar won ze Roland-Garros. In Melbourne was haar kwartfinale van vorig jaar haar beste resultaat tot nog toe.

Sofia Kenin.
EPA Sofia Kenin.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.