Flipkens strijdend ten onder tegen ‘s werelds nummer 22: “Positieve ontgoocheling”

Flipkens.
AFP en RV Flipkens.
Kirsten Flipkens (WTA 81) is dinsdag uitgeschakeld in de eerste ronde van de Australian Open. Ze verloor na een spannende driesetter van de Tsjechische Karolina Muchova (WTA 22).
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Na een gevecht van 2 uur en 26 minuten prijkte de 6-3, 2-6 en 7-6 (10/7) eindstand op het scorebord van court 13. Flipkens redde in de derde set drie matchballen, bij 5-2 en 5-4, maar ging toch onderuit in de beslissende tiebreak.

Voor de 34-jarige Flipkens was het haar twaalfde deelname aan het grandslamtoernooi in Melbourne. Een vierde ronde in 2013 (tegen Maria Sharapova) is haar beste resultaat. Vorig jaar moest de Kempense, net als deze keer, al na een ronde inpakken.

De 23-jarige Muchova, het twintigste reekshoofd, treft in de tweede ronde de Amerikaanse wildcard Catherine Bellis (WTA 600). Die haalde het met 6-0 en 6-2 van de Duitse Tatjana Maria (WTA 87).

Eerder op de dag werd ook Alison Van Uytvanck (WTA 47) gewipt in de eerste ronde. Qualifier Greet Minnen (WTA 119) stootte wel door. Belgiës nummer 1 Elise Mertens (WTA 17) zou dinsdag nog in actie komen tegen de Montenegrijnse Danka Kovinic (WTA 86), maar die wedstrijd werd verplaatst naar woensdag. 

Flipkens: “Soort van positieve ontgoocheling”

“Net niet. Dat is tennis zeker?”, reageerde Flipkens. “Soms win je zo’n wedstrijden, soms niet. Het is jammer, maar langs de andere kant is het beter zo te verliezen tegen iemand van dit kaliber in plaats van met 6-1 en 6-1 te verliezen. Want nu heb ik een soort van positieve ontgoocheling omdat ik haar het vuur aan de schenen heb kunnen leggen. Ik moet hier het positieve uit onthouden, wat niet wil zeggen dat dit geen pijn doet. Maar dit is goed voor de moraal. Ik ben op de goede weg. De laatste weken ben ik heel progressief bezig. Mijn spel is opnieuw zoals eind vorig jaar.” 

AFP
AFP2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Freddy Madou

    Oei, ze is weeral uitgeschakeld.

  • Marc Sierens

    Topfit ziet ze er niet uit,het Belgische tennis is niet meer na Justine en Kim