Bemelmans zorgt in Australië voor stunt van formaat tegen Pouille

BELGA
Voor het eerst zit Ruben Bemelmans (ATP 117) in de tweede ronde van de Australian Open. Hij versloeg daarvoor niemand minder dan achttiende reekshoofd en Davis Cup-boeman Lucas Pouille (ATP 18) met 6-4, 6-4, 6-7, 7-6. In de tweede ronde wacht de Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP 61). Eerder vandaag wonnen ook Elise Mertens en Kirsten Flipkens hun eerste ronde, voor Alison Van Uytvanck zit de Australian Open er alweer op.

Ruben Bemelmans had tijdens de kwalificaties al een zeer stabiele en professionele indruk nagelaten – er kon zelfs geen biertje af op de avond van zijn verjaardag zondag – en de 30-jarige Limburger trok die lijn vandaag knap door. Tegen Lucas Pouille, die bezig was aan zijn eerste officiële wedstrijd van 2018, profiteerde ‘Bemel’ van zijn ervaring op de banen van Melbourne Park om relatief eenvoudig twee sets tegen nul uit te lopen. 

In set drie kon hij een break voorsprong niet vasthouden, vooral omdat Pouille zich wat meer in de match tenniste, en ook in de tiebreak zag hij een 4-1-voorsprong teloorgaan. Wie dacht dat Bemelmans het hoofd zou laten zakken, kwam bedrogen uit. Opnieuw nam hij de bovenhand en stak hij bij 4-1 in de vierde set zelfs een hand uit naar een straffe overwinning. Pouille liet evenwel niet begaan en vocht zich naar een nieuwe tiebreak. Daarin redde onze landgenoot een setpunt voor de held van Lille – Pouille won in de finale van de Davis Cup tegen België de beslissende wedstrijd van Steve Darcis – alvorens hij na een superspannend slot en 3u15 knokken uiteindelijk een laatste Franse forehand buiten de lijnen zag landen. 

AFP

Bemelmans schreeuwde het uit en deelde zijn blijdschap met enkele Belgische fans en zijn Hollandse coach Fred Hemmes. Fantastische bekroning voor het harde werk van afgelopen winter. En zijn Australian Open is natuurlijk nog niet gedaan. Als Bemelmans hetzelfde niveau kan aanhouden moet hij ook geen schrik hebben van de handige Basilashvili.  

AFP

“Deze was verdiend!”

Ruben Bemelmans toonde zich vanzelfsprekend opgetogen na zijn stuntje maar bleef tegelijk rustig in de aanloop naar het vervolg van het tornooi. “Dit doet deugd. Zeker de manier waarop. Zo’n overwinning boeken in een grandslamtornooi maakt toch wel dat deze bovenaan de lijst komt met mooiste zeges in mijn carrière”, glimlachte de Maasmechelaar. “En het was verdiend. Tegen Kyrgios in Antwerpen moest ik gewoon solide blijven en heeft hij mij zo ongeveer die match geschonken. Maar deze is echt wel verdiend.” 

Sterk alleszins hoe 'Bemel' bleef geloven in een goede afloop ondanks redelijk wat gemiste kansen in set drie en vier. “Ik heb nooit getwijfeld”, was hij stellig. “Nerveus was ik natuurlijk wel maar twijfel voelde ik niet. Anders had ik ook niet op het eind al die breakkansen voor hem kunnen wegwerken.” Met Nikoloz Basilashvili hoeft zijn knap parcours down under nog niet tot een einde te komen. “Hij slaat op alles met zijn ogen dicht”, wist Bemelmans. “Het zal tactisch wellicht vergelijkbaar worden met de match van vandaag: goed in de wedstrijd blijven en geen ritme geven aan hem. Als ik mijn tennis goed kan variëren dan kan ik hem veel pijn doen.”   

BELGA
Getty Images
Bemelmans met Dominique Monami.
BELGA Bemelmans met Dominique Monami.



2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Van Den Bossche

    Proficiat Ruben ! Nog tijd om je verjaardag te vieren, deze prestatie van vandaag toont dat je echt met je sport bezig bent en dus de dag ervoor geen biertje dronk.

  • Etienne Boeckx

    Wel een beetje laat om nu te stoppen met bier ! Carrière is bijna voorbij !