Australian Open bevestigt komst Murray en hoopt op Kim Clijsters: “Kan ze een gooi doen naar de titel in 2020?”

Kim Clijsters in 2011 op de Australian Open, die ze dat jaar won.
BELGA Kim Clijsters in 2011 op de Australian Open, die ze dat jaar won.
Andy Murray (ATP 289) maakt in januari op de Australian Open zijn comeback in het enkelspel van een grandslam. De organisatie hoopt ook Kim Clijsters weer te mogen verwelkomen. 

Vorig jaar speelde Murray, voormalig nummer 1 van de wereld, in Australië voor de laatste keer op het hoogste niveau. Na zijn nederlaag in de eerste ronde besloot hij, opnieuw, een operatie aan een heup te laten uitvoeren. De 32-jarige Brit keerde nadien mondjesmaat terug en lijkt nu weer klaar voor het grote werk. De afgelopen zomer al keerde de Brit terug op de baan, in Wimbledon deed hij mee aan het gemengd- en mannendubbel. Inmiddels is hij op de ATP-toernooien ook al weer actief in het enkelspel.

Murray bereikte vijf keer de finale van de Australian Open (2010, 2011, 2013, 2015 en 2016), maar won nooit. De Brit schreef wel tweemaal Wimbledon (2013 en 2016) en een keer de US Open (2012) op zijn naam.

Andy Murray
AFP Andy Murray

“Kan Clijsters een gooi doen naar de titel in 2020?” 

De organisatie verwijst dinsdag in een tweet ook naar Kim Clijsters. "Kan de kampioene van 2011 de klok terugdraaien en een gooi doen naar de titel in 2020 bij haar terugkeer op een grandslam?", klinkt het. De 36-jarige Limburgse kondigde enkele weken geleden haar opmerkelijke comeback op de velden aan. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • roger van roy

  Ben nooit een fan van Kim geweest , daarvoor ligt haar vrijwillig forfait voor de OS 2004 me nog te zwaar op de maag. Maar dat Melbourne haar uitnodigt als gewezen winnares in 2011 is een blijk van waardering. Niettemin is het mij duidelijk dat deze come-back meer extra-sportieve ,zeg maar sponsor gespijsde, redenen heeft dan een gooi naar de titel, daarvoor zijn er al teveel jonge speelsters, met veelzijdige tenniscapaciteiten op de court.

 • Lode Kempen

  Grote kanshebber go for it KIM

 • Kenneth Stevens

  Ze gaat de finale spelen! Let op mijn woorden, azijnpissers

 • Louis Meeus

  Daar geloof ik niet in. Beetje realistisch blijven.

 • Peeters Freddy

  Dromen zijn bedrog, Kim gaat zichzelf belachelijk maken. Zou ze niet beter zorgen voor haar kindjes.