Arrogantie ten top: Fransman die Darcis uitschakelde vraagt ballenmeisje om banaan voor hem te pellen

Elliot Benchetrit
Twitter Elliot Benchetrit
Vandaag start in Melbourne de Australian Open, maar de afgelopen week stonden al de kwalificaties op het programma. Daarin heeft de Fransman Elliot Benchetrit zich negatief laten opmerken. Tijdens de wedstrijd had de nummer 229 van de wereld zin in een banaan, maar hij was niet zinnens om die zelf te pellen. Hij beval dan maar aan een ballenmeisje om dat voor hem te doen, maar dat schoot bij de umpire - de scheidsrechter in het tennis - in het verkeerde keelgat. 

Umpire John Blom kwam tussen en verbood het ballenmeisje de banaan voor Benchetrit te pellen. Die deed het dan, met de nodige tegenzin, maar zelf. We zullen de Fransman de komende dagen nog terugzien, want hij won z’n wedstrijd tegen de Kazak Dmitry Popko uiteindelijk in drie sets (4-6/6-2/6-3). Daardoor staat Benchetrit op de hoofdtabel van de  Australian Open. Hij schakelde in z’n eerste kwalificatieronde ook onze landgenoot Steve Darcis uit. Morgen neemt hij het in de eerste ronde op tegen de Japanner Yuichi Sugita (ATP-91). 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Herbert Verbeeck

    Elitair snobgedrag...gebeurt wel eens meer met die gasten.

  • Rudy De Pauw

    Banaan pellen,handdoekje aanreiken even rusten zonneschermpje massage pauze. Wat een grap als je tennis vergelijkt met b.v. triatlon.

  • Toon Schouteden

    Verstandige scheidsrechter.