Andy Murray vastberaden naar België af te zakken ondanks terreurdreiging

Murray zakt volgende week af naar Gent voor de Davis Cup
GETTY Murray zakt volgende week af naar Gent voor de Davis Cup
De Schot Andy Murray zakt volgende week vastberaden af naar het Gentse Flanders Expo, waar hij het met het Britse team in de finale van de Davis Cup zal opnemen tegen België. "Ik wil niet in angst leven, telkens ik de tennisbaan betreedt", verklaarde het nummer twee van de wereld gisterenavond aan verschillende Britse media.

"Ik denk dat iedereen nu ongerust is", aldus de kopman van het Britse team over de aanslagen van vrijdagavond in Parijs. "Maar het beste wat we kunnen doen, is ons normale leven leiden, niet veel te veranderen, want dan winnen de terroristen", stelde Murray, die gisteren in zijn eerste duel op de ATP World Tour Finals de Spanjaard David Ferrer met tweemaal 6-4 versloeg.

Tennis Vlaanderen overlegt met Staatsveiligheid, de stad Gent en co-organisator Artexis Easyfairs over eventuele extra veiligheidsmaatregelen tijdens de Davis Cup-finale. Dat meldde Leslie Van Ingelgem van Tennis Vlaanderen. "We overleggen nog met de verschillende betrokken partijen nu het algemene dreigingsniveau is verhoogd", stelde Van Ingelgem. "Maar over concrete veiligheidsmaatregelen, zoals een verbod op rugzakken of tassen, is nog geen beslissing genomen. Dinsdagnamiddag vindt om 16u45 een teaminterview met de Belgische Davis Cup-ploeg plaats. Dan zullen we wellicht meer informatie over het veiligheidsaspect kunnen geven."

Het terroristische dreigingsniveau voor heel België is maandagnacht opgetrokken naar niveau 3 (op een schaal van 4). De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) besliste, op aanraden van het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken, om de vanavond geplande oefeninterland tussen de Rode Duivels en Spanje in het Brusselse Koning Boudewijnstadion niet te laten doorgaan.