Andy Murray sukkelt nog steeds met de lies en laat Australian Open schieten: “Heel erg balen”

Andy Murray.
AFP Andy Murray.
Andy Murray geeft forfait voor de ATP Cup (3-12 januari) en het Australian Open (20 januari-2 februari). Dat deelde zijn manager Matt Gentry mee. De 32-jarige Schot herstelt nog van de liesblessure die hij in november in het Davis Cup-duel tegen Spanje opliep. "Het geneest niet zo snel als we gehoopt hadden."

Begin dit jaar kondigde Murray vlak voor het Australian Open aan dat hij een punt zou zetten achter zijn carrière. Een ingrijpende heupoperatie gaf hem echter opnieuw hoop en in oktober won hij in Antwerpen zijn eerste ATP-toernooi sinds 2017. Op de ATP-ranglijst is de voormalige nummer een van de wereld weer naar de 125ste plaats opgeklommen. Het Australian Open heeft Murray niet op zijn palmares. Wel was hij vijf keer finalist in Melbourne (2010, 2011, 2013, 2015, 2016).

“Ik heb heel hard gewerkt om weer mijn beste niveau te halen, waardoor ik dus erg baal in januari niet naar het Australian Open te kunnen trekken”, reageert Murray. “Na de editie van afgelopen jaar, toen mijn tennistoekomst onzeker was, keek ik er erg naar uit om terug te keren naar Melbourne. Ik was van plan het beste van mezelf te geven. Ik liep echter recent een blessure op en laat het toernooi uit voorzorg schieten.” 

Andy Murray.
Photo News Andy Murray.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.