Ambitieuze Goffin: "Ben honderd procent klaar voor Roland Garros"

BELGA
David Goffin (ATP-11) speelt maandag zijn eerste wedstrijd op Roland Garros. Tegenstander wordt de 35-jarige Franse kwalificatiespeler Paul-Henri Mathieu (ATP-119). "Ik ben er honderd procent klaar voor", blikt de 26-jarige Luikenaar op het toernooi vooruit.

"Ik heb geen last meer aan de adductoren", vertelde Goffin. "Elke training gaat het beter. Mijn doel blijft de tweede toernooiweek, en ik hoop er te geraken zonder al te veel energie te verbruiken. Ik heb in het verleden al meerdere goede matchen afgewerkt op Roland Garros en speel graag op gravel."

Vorig jaar haalde Goffin in Parijs de kwartfinales. Ook dit jaar lijkt een mooi parkoers mogelijk voor Belgiës beste tennisser. Na Mathieu volgt de winnaar van het duel tussen de Oekraïner Sergiy Stakhovsky (ATP-122), ook een kwalificatiespeler, en de Taiwanees Lu Yen-Hsun (ATP-58). Nadien treft de Luikenaar wellicht de Kroatische reus Ivo Karlovic (ATP-24), die Goffin op papier de baas moet kunnen. "Ik ben ambitieus en zal proberen om zo ver mogelijk te geraken", aldus Goffin. "Maar kwalificatiespelers in de ogen kijken is nooit makkelijk. Ze hebben al drie matchen in de benen en zitten in de goede flow. Bovendien tref ik met Mathieu een tennisser met bakken ervaring."

BELGA
BELGA