Acht wildcards: kans groot dat Clijsters ticket mag boeken naar US Open

Kim Clijsters kan wellicht rekenen op een wildcard voor de US Open.
BELGA Kim Clijsters kan wellicht rekenen op een wildcard voor de US Open.
Begin augustus wil de tenniswereld heropstarten. Met Palermo (03/08) bij de vrouwen en Washington (14/08) bij de heren. Maar de hele kalender werd opgehangen aan de US Open. En daar is plaats voor acht wildcards. Goed nieuws voor Kim Clijsters.

De US Open start op 31 augustus zonder publiek en krijgt in de aanloop ook het toernooi van Cincinnati (19/08) over de vloer. Bedoeling is een soort bubbel te creëren waarin de spelers drie weken vertoeven. Ze krijgen twee hotelkamers en mogen daarin drie teamleden onderbrengen. Voor de toppers die daarmee niet voldoende hebben, zijn er ook huizen beschikbaar, maar iedereen die het US Open-dorp binnenkomt, moet een coronatest ondergaan. Er vinden geen kwalificaties plaats - de USTA voorziet 5,88 miljoen euro compensatie voor spelers die uit de boot vallen - maar op de tableau van 128 deelnemers is er wel plaats voor acht wildcards. Kim Clijsters, die zo’n vrijkaart nodig heeft, mag allicht haar ticket boeken.

Op de site zal er alles aan gedaan worden om social distancing te respecteren. De skyboxen in het Arthur Ashe Stadium zullen dienstdoen als extra kleedkamers. Spelers moeten een mondmasker dragen, behalve tijdens matchen en trainingen. En er worden minder lijnrechters en ballenjongens ingezet.

Special guest bij de aankondiging gisteren was Serena Williams (38), die aast op een 24ste grandslamtitel om zo het record van Margaret Court te evenaren. De Amerikaanse liet meteen de hardcourtondergrond van de US Open naar haar huis in Florida verschepen zodat ze erop kan trainen.

Vlak na de US Open verhuist het circus naar Europa voor een graveltournee met Roland Garros (27/09) als hoogtepunt. (FDW)

Lees ook: 

Kim Clijsters bevestigt deelname aan World Team Tennis halverwege juli

Clijsters vindt kritiek op gewicht niet lastig, maar vraagt toch meer tact: “Stond op het punt om te reageren”

Photo News3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eddy Van De Velde

    Niemand wil spelen. Ze zullen nog wildcards teveel hebben

  • wim helsen

    Hopelijk staat ze nu wat scherper dan heeft ze misschien eens een echte kans

  • Ludo Wouters

    Kim is heel sympathiek maar waarom moeten ze haar een wild card geven? Ze staat zeker nog niet in de top 100. Maar ze is een publiekstrekker dus commercieel is het voor toernooien een goede zaak, maar eerlijk is het niet.