40 dagen schorsing voor tennissers Starace en Bracciali

REUTERS
De Italiaanse tennissers Potito Starace en Daniele Bracciali hebben van hun federatie een voorlopige schorsing van 40 dagen gekregen. Ze krijgen de sanctie omdat ze ervan verdacht worden geld aangenomen te hebben om bewust wedstrijden te verliezen. Dat meldden Italiaanse media donderdag.

De bal ging aan het rollen toen de aanklager van Cremona een onderzoek naar matchfixing in het voetbal en tennis liet opstarten, nadat hij Skype-gesprekken kon beluisteren waarin spelers sommen geld tot 50.000 euro werden beloofd.

De 37-jarige Bracciali speelt vooral dubbelmatchen. Zo staat de Italiaan als 72e gerangschikt op de ATP-lijst in het dubbel. De vier jaar jongere Starace is momenteel 170e op de individuele ranglijst. In 2007 stond hij nog in de top 30. Conversaties op Skype met beide spelers wijzen op omkoping. Zo liet Bracciali uitschijnen een wedstrijd in 2007 te zullen verliezen en kreeg Starace "garanties" als hij de finale in Casablanca in 2011 zou verliezen. Beide spelers verloren effectief desbetreffende matchen.