't Is ver gekomen: Pat Cash (52) moet opdraven in Hopman Cup

Getty Images
Pat Cash, winnaar van Wimbledon in 1987, heeft een opgemerkte comeback gemaakt op de Hopman Cup in Perth. De intussen 52-jarige Australiër nam het aan de zijde van Coco Vandeweghe op in een exhibitiematch in het gemengd dubbel. 

Die noodoplossing moesten de organisatoren uit de hoge hoed toveren na het uitvallen van de Amerikaan Jack Sock. Het nummer acht van de wereld hield het na het verlies van de eerste set in zijn enkelduel tegen de Japanner Yuichi Sugita voor bekeken. Sock sukkelde met een heupblessure en liet het dubbelduel met Vandeweghe voor wat het was. In zijn plaats mocht veteraan Pat Cash opdraven en die liet zien dat hij zijn kunsten nog niet is verleerd. Cash en Vandeweghe wonnen het duel in drie sets.

De blessure van Sock is de zoveelste in het rijtje van topspelers die met fysieke ongemakken kampen. Ook Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray, Stan Wawrinka en Kei Nishikori liggen momenteel, al dan niet al langere tijd, in de lappenmand.

Getty Images
Getty Images

Federer klaart de klus tegen Rusland

Roger Federer (ATP 2) heeft Zwitserland in Perth aan een nieuwe zege geholpen op de Hopman Cup. Federer klopte de Rus Karen Khachanov (ATP 45) in twee sets (6-3 en 7-6 (8/6)). Belinda Bencic (WTA 74) klaarde de klus nadien helemaal met een zege in drie sets (6-1, 3-6 en 6-3) tegen Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 15). De Zwitsers komen zo op een onoverbrugbare 2-0 voorsprong. Later op de dag spelen de duo's nog een (overbodige) dubbelpartij. Zaterdag startte Zwitserland de Hopman Cup met een 3-0 zege tegen Japan.

Getty Images2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Anthony Van Wesemael

    Volgens mij hebben Cash en Coco verloren?

  • Geert Van de Moortele

    Op die leeftijd.Chapeau !