"Schaamteloos, schandalig". Twitter ontploft na wansmakelijke vertoning van 'geblesseerde' Cornet

Alizé Cornet heeft zich weer van haar kleinste kant laten zien. De Française, die in de vorige ronde nog de vloer aanveegde met Kirsten Flipkens, had vandaag bijna drie uur nodig om zich te ontdoen van Tatjana Maria, 6-3 6-7 (5/7) 6-4. Al deed vooral de manier waarop Cornet de zege afdwong heel wat stof opwaaien na de match.

Cornet, de nummer 50 van de wereld, won de eerste set met 6-3 en sloeg ook in het tweede bedrijf al snel een kloof. Toch knokte Maria zich terug in de match. Ze hing de bordjes weer gelijk, kreeg ook enkele setballen bij 5-4 en kon uiteindelijk na een tiebreak de set binnenhalen. De Duitse leek het mentale en fysieke overwicht te hebben, want Cornet kreeg al in het begin van de tweede set af te rekenen met krampen. Ze had een (te lange) medical time-out nodig en riep meermaals - hoewel dat in principe niet is toegelaten voor dezelfde blessure - de kinesist op de baan.

Tot ieders verbazing bleef de Française, gedragen door het publiek, vechten voor iedere bal en was er tijdens de punten niets te merken van een blessure (ze bleef goed en snel bewegen). Na elk gewonnen punt volgde een explosie van vreugde - terwijl ze na een verloren punt meermaals tergend traag weer naar haar plaats hinkte - én Cornet won uiteindelijk na 2 uur en 50 minuten zelfs nog de wedstrijd.

Maria: "Ik weet niet in welke wereld zij leeft"
Na haar triomf barstte de Française in tranen uit, maar Maria kon de 'show' veel minder smaken. Ze riep Cornet enkele woorden toe en trakteerde haar op een vermanend vingertje (maar aanvaardde nog wel de uitgestoken hand). Na de partij gaf de Duitse haar opponente nog een veeg uit de pan. "Dat was geen fair play. Het is bekend dat ze regelmatig een toneel opvoert. Volgens mij had ze geen krampen, want dan kan je ook geen derde set meer spelen. Dat ze na de match ook nog zegt dat ik me niet aan de fair play-regels heb gehouden, gaat een brug te ver. Ik weet niet in wat voor wereld dit meisje leeft. Dit doet heel veel pijn", zei een tot tranen toe bewogen Maria.

Cornet: "Als ik morgen weer kan wandelen, zal ik al blij zijn"
"Ik voelde een grote pijn in mijn dij. Ik dacht echt aan opgeven, maar dat is bijna onmogelijk met zo'n geweldig publiek. Ze hebben me er echt doorgesleurd. Ik weet niet hoe ik erin geslaagd ben om deze match te winnen. Als ik morgen weer kan wandelen, zal ik al blij zijn", was het antwoord van Cornet die in principe morgen aan de zijde van Linette ook nog in het dubbelspel aantreedt. Tegenstandsters van dienst zijn Brengle en... jawel Maria.

Op Twitter werd het incident uiteraard duchtig besproken. Vooral Cornet moest het ontgelden. Hieronder een kleine bloemlezing.

AFP
AFP
AFP
AFP