's Werelds best betaalde atlete klaar voor Wimbledon

Bloomberg Pursuits Magazine
Maria Sharapova is geen onbekende voor de covers van diverse (glamour)magazines en dat hadden ze ook door bij het lifestylemagazine Bloomberg Pursuits, dat het over een 'intelligent luxueuzere' boeg wil gooien. Wie anders dan 'MaSha' om dat uit te stralen.

De 28-jarige Russische moet op sportief vlak Serena Williams laten voorgaan, maar wat betreft inkomsten is zij het nummer één. Meer zelfs: afgaande op de recent verschenen jaarlijkse lijst van Forbes, is zij de best betaalde atlete tout court. Maar liefst 19,5 miljoen euro liet Sharapova in 2014 op haar rekening schrijven aan niet-prijzengeld. Daaronder valt een wel bijzonder lucratieve achtjarige deal met Nike, goed voor in totaal 62 miljoen. Een vijfjarig contract met Evian ook en deals met Cole Haan, Tag Heuer en vele andere merken. Williams, op datzelfde lijstje van bestbetaalde vrouwelijke sporters op nummer twee, moet het met 9 miljoen per jaar minder stellen ondanks haar deals met onder andere ook Nike en Gatorade.

Voor het magazine doet Sharapova het in een volledig wit kleedje -een duidelijke knipoog richting Wimbledon- en ook een jurk van Dolce & Gabbana (zie foto hieronder).

Bloomberg Pursuits Magazine

De vriend van Sharapova, Grigor Dimitrov, verging het vandaag minder goed. De Bulgaar is al in de tweede ronde uitgeschakeld op Queen's, toernooi dat hij vorig jaar nog won. In Londen moest Dimitrov nu al snel zijn meerdere erkennen in Gilles Müller. De linkshandige Luxemburger had slechts twee sets nodig om de als zesde geplaatste Dimitrov te bedwingen. Het werd 6-4 en 7-6 (7/5). Eerder strandden ook al Stan Wawrinka en Rafael Nadal vroeg in het toernooi, dat voor velen wordt gezien als de ultieme voorbereiding op Wimbledon.

Dimitrov haalde het niet van Müller.
REUTERS Dimitrov haalde het niet van Müller.
GETTY
De Luxemburger Gilles Muller.
GETTY De Luxemburger Gilles Muller.