"Petra Kvitova kampte met klierkoorts"

REUTERS
Petra Kvitova (WTA 4) heeft in het voorjaar klierkoorts gehad. De ziekte was volgens haar entourage zeer waarschijnlijk de oorzaak van haar vermoeidheid, die de Tsjechische anderhalve maand van de court hield.

"Bloedtests hebben aangetoond dat Petra in het voorjaar klierkoorts heeft gehad", stelde Karel Tejkal, woordvoerder van de tweevoudige Wimbledon-laureate (2011, 2014). "Ze kan haar voorziene programma afwerken, maar onder medisch toezicht."

De 25-jarige Kvitova, die ook drie keer de Fed Cup (2011, 2012, 2014) won, bereidt zich de komende dagen op het WTA-toernooi in Toronto voor op de US Open (31/08-13/09). Eind februari meldde Kvitova nood aan rust te hebben, waarna ze uit het circuit verdween. In april verscheen ze opnieuw op de court voor de halve finale van de Fed Cup tegen Frankrijk (3-1 voor Tsjechië).

Kvitova won dit seizoen twee WTA-titels (Sydney en Madrid). In de grandslamtoernooien blonk ze niet uit. Op de Australian Open en op Wimbledon werd ze in de derde ronde uitgeschakeld. Op Roland Garros waren de achtste finales het eindstation voor de Tsjechische.