“Ik kijk nog liever naar verf die droogt dan naar jouw tennis”: opponent die Kyrgios “idioot” noemde, krijgt de wind van voren

Nick Kyrgios.
EPA Nick Kyrgios.
Nick Kyrgios is één van de Australiërs die het volgende maand in de finaleweek van de Davis Cup opneemt tegen België. Maar daar staat het hoofd van de Australiër duidelijk nog niet naar. Op Twitter haalt Kyrgios uit naar Casper Ruud, een Noorse tennisser die de ‘bad boy’ in een interview onder meer “gek” en een “idioot” noemde.

Flashback naar 16 mei van dit jaar. Kyrgios schreef toen een nieuw hoofdstuk in zijn fratsenboek. In de tweede ronde van het masterstoernooi in Rome ging de Australische ‘bad boy’ compleet door het lint. Kyrgios verloor toen naar verluidt zijn kalmte nadat hij boegeroep hoorde. De Australiër ging fel tekeer tegen de lijnrechter, viseerde mensen in het publiek, trapte een waterflesje weg en sloeg zijn tennisracket op de baan. Daarna gooide hij ook nog een stoel door de lucht. De umpire gaf hem eerst een ‘game penalty’ en toen ook die sanctie de Australiër niet kon intomen, werd beslist om een einde aan de wedstrijd te maken en Kyrgios te diskwalificeren.

Kyrgios’ opponent van die dag, Casper Ruud, vierde zijn ‘zege’ toen uitbundig. Kyrgios noemde die reactie in mei flauw, en in een interview Tennisportalen deelt Ruud op zijn beurt een tikje uit. De Noor zei onder meer dat Kyrgios “compleet gek” was tijdens de wedstrijd in Rome en dat hij een “idioot” kan zijn op het tennisveld. Die woorden kwamen Kyrgios inmiddels ter ore en de Australiër reageerde op Twitter als door een wesp gestoken. “Als je nog eens iets te zeggen hebt, dan zou ik het appreciëren als je dat in mijn gezicht zou doen”, schrijft Kyrgios. “Ik weet zeker dat je dan niet zo tekeer zal gaan. Tot dan zal ik liever kijken naar verf die droogt dan naar een tennismatch van jou. Die zijn enorm saai.”

Voorwaardelijke schorsing

De bewuste uitbarsting in Rome (zie video boven) was overigens lang niet het laatste ‘wapenfeit’ van Kyrgios dit seizoen. Na zes weken onderzoek sprak de ATP eind september een een straf uit voor Kyrgios nadat die in Cincinnati de scheidsrechter had uitgemaakt voor het vuil van de straat en naar hem had gespuwd. De licht ontvlambare Australiër kreeg een voorwaardelijke schorsing van 16 weken die effectief wordt als hij de volgende zes maanden nog één waarschuwing krijgt voor verbale of fysieke agressie, onsportief gedrag of visuele obsceniteiten. Bovendien moet Kyrgios een mental coach meenemen op de tour en in het tussenseizoen ook een psycholoog zien. Zijn (voorwaardelijke) boete van 22.841 euro komt bovenop de 103.245 euro die hij in Cincinnati al had moeten afdokken. In totaal heeft Kyrgios in zijn carrière al ongeveer 228.400 euro aan boetes moeten ophoesten.

VIDEO: de strapatsen van Kyrgios in Cincinnati

Nick Kyrgios.
AFP Nick Kyrgios.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.