“Ik hou niet van ratten”: Becker steunt feestende Zverev en dient Kyrgios van repliek, maar die laat niet over zich heen lopen

Becker en Kyrgios
EPA en Photonews Becker en Kyrgios
Boris Becker (52) heeft via Twitter uitgehaald naar Nick Kyrgios, die gisteren zijn ongenoegen uitte over de feestvideo van Alexander Zverev. “Ik hou niet van ratten! Kijk in de spiegel, want je denkt dat je beter bent dan wij”, schreef de zesvoudig grandslamkampioen. Maar Kyrgios liet niet over zich heen lopen. “Een rat? Omdat ik iemand wijs op z’n verantwoordelijkheden? Een bijzondere manier van denken voor een kampioen.” 

Alexander Zverev maakte geen te goeie beurt. Er doken feestvideo’s op van de 23-jarige Duitser terwijl hij had beloofd na de Adria Tour in quarantaine te gaan. Niet naar de zin van Nick Kyrgios. “Wéér hij, man. Hoe egoïstisch kan je zijn? Als je het lef hebt om jouw management in jouw naam een tweet te laten versturen om te zeggen dat je 14 dagen in isolatie gaat en je te verontschuldigen, heb dan op zijn minst de discipline om effectief twee weken binnen te blijven. Mijn god. De tenniswereld maakt me kwaad. Serieus. Hoe egoïstisch kunnen jullie allemaal worden?”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een uithaal die nu wordt gepareerd door Boris Becker. De zesvoudige grandslamkampioen sprong in de bres voor zijn landgenoot. “Ik hou niet van ratten! Iedereen die medespelers uitdaagt, is geen vriend van mij! Kijk in de spiegel, want je denkt dat je beter bent dan wij?” 

Kyrgios was er snel bij om te reageren op de beschuldigingen van de tennislegende. “In godsnaam, Boris, ik doe dit niet om te concurreren of omdat ik probeer iemand onder de bus te gooien. Het is een wereldwijde pandemie en als iemand zich net zo idioot gedraagt als Alex, dan roep ik hem tot de orde. Simpel”, zei de 25-jarige Australiër. “En trouwens. Een rat? Omdat ik iemand wijs op zijn verantwoordelijkheden? Een bijzondere manier van denken voor een kampioen. Ik neem het alleen op voor de mensen.” Becker opnieuw in de reactie: “Het is vreselijk en het heeft vele levens gekost. Maar nog steeds hou ik niet van ratten.” 

Lees ook: 

Nick Kyrgios, van bengel naar engel: “Ik probeer op het rechte pad te blijven”(+)
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • David Lievens

    Er zijn nog altijd mensen die in een ivoren toren leven. Becker is er daar dus ook één van...

  • Heidi Werbrouck

    Wel wel... wie had ooit gedacht dat de verantwoordelijkheidszin van uitgerekend bad boy Kyrgios zou komen?

  • Bart Cael

    normaal ben ik niet echt fan van Kyrgios maar hier heeft hij overschot van gelijk in. Boris zou eerlijk gezegd ook die mening moeten hebben in plaats van de feestende meute te beschermen...