'Gospelzangeres' Taylor Townsend uitgeschakeld

PHOTO_NEWS
Taylor Townsend (WTA 205) was misschien wel dé sensatie op Roland Garros. De Amerikaanse verraste gisteren vriend en vijand door thuisspeelster Alizé Cornet (WTA 21) wandelen te sturen. Een heuse stunt, maar het is toch vooral de atypische lichaamsbouw van de amper 18-jarige die de tennisfans bezighoudt. Vandaag kwam er echter een eind aan het sprookje van Townsend. Ze verloor in één uur met twee keer 6-2 van de Spaanse Carla Suarez Navarro.

Wie de televisie openzette en afstemde op een partij van Taylor Townsend, heeft het ongetwijfeld ook opgemerkt: het figuur van de Amerikaanse is niet wat we gewoonlijk voor de kiezen krijgen op een tenniscourt. Neen, geen rank figuurtje, maar die extra kilo's weerhouden Townsend er niet van om een aardig stukje te kunnen tennissen.

Magische linkerarm
In 2012 won ze al de Australian Open bij de junioren, en dat leverde haar ook een eerste plaats op de wereldranglijst op. En het sprookje gaat dus onverminderd verder: door Alizé Cornet uit te schakelen is ze de jongste Amerikaanse sinds 2003 die de derde ronde van de Franse Open tenniskampioenschappen haalt. En verrassend of niet: vooral haar lichaamsbouw wordt uitvoerig besproken. "Townsend heeft misschien niet de vormen van een doorsnee mannequin, maar haar linkerarm is magisch." Of wat dacht u van deze: "Ze heeft eerder de fysiek van een gospelzangeres dan van een professioneel sporter."

Extra kilo's zeker issue
Ook de Amerikaanse tennisfederatie, USTA, maakte in het verleden een issue van de extra kilo's van Townsend. Ook in 2012, dreigde die er namelijk mee om te snoeien in de financiering van Townsends verplaatsingen, of haar zelfs niet meer toe te laten tot tornooien die op Amerikaanse bodem plaatsvonden. De reden waar ze zich achter schuilden? "Bescherming van de lichamelijke integriteit." Tja...

GETTY
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
AP

Vierde ronde eindstation

Vanmiddag sneuvelde de Afro-Amerikaanse met twee keer 6-2 tegen het Spaanse veertiende reekshoof Carla Suarez Navarro. Townsend kon haar huzarenstuk van gisteren niet overdoen en sloeg maar liefst 33 directe fouten tegenover 7 voor Suarez Navarro. Ze kwam zelden in het stuk voor en zo eindigt het sprookje van Townsend een beetje in mineur.