“Bleitkous! Je bent een baby!”: Belgische tennisster laat zich niet van haar fraaiste kant zien

Katerina Siniakova in tranen.
@WYN_Tennis Katerina Siniakova in tranen.
Maandag laakte Ysaline Bonaventure nog het schokkende karakter van de haatberichten die ze als tennisster krijgt, maar zelf liet ze zich in Sint-Petersburg ook van haar minst fraaie kant bewonderen. De 24-jarige Luikse schold haar tegenstandster de huid vol nadat die even daarvoor tot tranen toe was bewogen omdat een dubieuze beslissing in haar nadeel uitviel.

Die tranen van Katerina Siniakova, een Tsjechisch meisje van 22, waren niet naar de zin van onze landgenote. Toen Bonaventure in set twee een break moest toestaan waardoor het 4-4 werd, kwamen de frustraties naar boven. ‘Pleurnicheuse!” (vrij vertaald ‘bleitkous’), riep ze tot twee keer toe in de indoorzaal. En daarna: “Putain. Bébé quoi, bébé” (Verdorie. Wat een baby, een echte baby). Uiteindelijk trok Bonaventure met 6-4, 7-6 aan het langste eind, waardoor haar op het WTA-toernooi van Sint-Petersburg een duel in ronde twee met de Nederlandse Kiki Bertens, het tweede reekshoofd, wacht.

Bovaventure staat bekend om haar kort lontje. Ze heeft een verleden van mentale en fysieke dipjes maar leek sinds vorige winter toch op lichamelijk gebied stappen te hebben gezet. In het hoofd is er echter nog ruimte voor verbetering, zo bleek ook al op de Australian Open. Daar kon ze zich voor het eerst voor een grandslam plaatsen, maar ging ze onnodig onderuit in de opener tegen Sachia Vickery. “Ik heb al gewerkt met alle mentale coaches van België en Nederland (Bonaventure trainde heel haar leven in Nederland, red.) en die kunnen wel zeggen dat ik goed moet ademen en zo, maar als op de baan mijn hoofd mijn arm commandeert dan loopt het toch nog mis. Ik was duidelijk te gefrustreerd vandaag waardoor ik veel te snel voor het punt ging”, sprak ze na die nederlaag eerder deze maand. “Ik heb dus al wel geprobeerd daar aan te werken maar uiteindelijk moet ik met de stress omgaan op de baan. Het is niet de eerste keer dat dit mij overkomt, maar nog nooit zo flagrant. Ik heb vandaag van mezelf verloren.”

Ysaline Bonaventure.
BELGA Ysaline Bonaventure.8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marko Decandt

  Als dit schorsing is, dan had Serena al maanden, misschien zelf jaren schorsing op haar teller moeten hebben. Wat die allemaal al gedaan heeft op een tenniscourt.

 • Wim Jansens

  Jammer dat het volledige beeld niet geschetst wordt. Siniakova heeft op de court ook geen goede reputatie, was al de hele tijd aan het melken op vanalles en nog wat. De reactie van Ysaline is niet ok, maar ze kwam wel na die hele cinema van Siniakova.

 • Paul Buckens

  Als hier een schorsing op volgt , dan zou er op en rond het voetbalveld geen enkel persoon meer staan of voetballen.

 • Lode Loyens

  Wenen of niet, zo'n kommentaren mogen niet toegelaten worden op court. Dat is bullying. Heeft geen plaats in pro-tennis of eender waar. Daar moet ze zwaar gestraft voor worden, misschien zelfs geschorst voor een lange tijd.

 • anne heimes

  Putain roepen is zelfs in veel sportfederaties niet meer als beledigend gecatalogeerd.