Exclusief voor abonnees

Straks zwijgend supporteren om corona tegen te gaan, zoals in Nederland? “Dit gaat tegen de natuur van de supporter in”

Photonews
Het ziet ernaar uit dat er vanaf 1 augustus in - heel - beperkte kring opnieuw gesupporterd kan worden langs de zijlijn. Of dat luidkeels zal mogen, is maar de vraag. In Nederland mag er vanaf september terug voor publiek gevoetbald worden. Een stil publiek althans, want voetbalsupporters zullen er niet mogen zingen of roepen. Of ons land straks dát voorbeeld volgt, is nog een vraagteken, maar de Belgische fans vinden het maar niks. “Dit gaat tegen de natuur van de supporter in.” Verschillende fans getuigen

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Doodse stilte kan ook een enorm signaal zijn. Dus de supporters van de beide ploegen om ter hardst stil zijn.

 • Marcel Vandamme

  Dit zal NOOIT lukken en hoe gaan ze dat dan tegenhouden? Wat een blijvende kindertuin blijft het...

 • Linde Segaert

  Een voorstel van super rationele mensen. Supporters zijn wel een vat vol emoties, sterk betrokken van hun team. Zelfs al bedenken ze met hun brein dat ze zich zullen beheersen - in the heat of the moment verliest het rationele brein van het emotionele. Maar voor sportevenementen die in open lucht doorgaan kan dat geen kwaad volgens onderzoek van wetenschapper Maurice de Hond.

 • patrick morel

  Iedereen moet gebarentaal leren.

 • Jan Vanachter

  Dan maar geen voetbal. Ik zal er niet rouwig om zijn.