BELGA
Volledig scherm
© BELGA
Standard STA
2
EINDE
2
OH Leuven OHL
 • 39' Goal Abdoul Tapsoba
 • 50' Goal Denis Dragus
 • Xavier Mercier Goal 90'+6'
 • Sory Kaba Goal 90'+9'

Standard gooit in minuut 99 zege te grabbel in wedstrijd vol suspense, Elsner zegt waar het op staat: “Deze ploeg moet karakter kweken”

Jupiler Pro LeagueAi ai Standard. De Rouches leken op weg om onder nieuwe coach Luka Elsner een eerste resultaat neer te zetten, maar draaide dat even anders uit. In de tien minuten blessuretijd door lang oponthoud nadat de VAR ironisch genoeg zeven minuten nodig had om de 3-0 van Dragus af te keuren, scoorde eerst Mercier en daarna Kaba. Zij wisten de goals van Tapsoba en Dragus uit en zo eindigde het in Luik na een onwaarschijnlijke slotfase op 2-2. Elsner was na de match helder en hard in zijn analyse: “Deze ploeg moet karakter kweken.”

21 reacties

 • jozef van riel

  1 maand geleden
  @Albert. Wat dan met 31 cm buitenspel? Dan blijft het maar hetzelfde hé!
 • Dany Lesage

  1 maand geleden
  Elsner begaat de zelfde fouten als in Kortrijk, dwaze vervangingen bij voorsprong met puntenverlies tot gevolg.
 • Benny Coomans

  1 maand geleden
  bijna 9 minuten tussen het maken van het doelpunt en de officiële afkeuring ervan van 'buiten spel', gelukkig scoren ze niet al te veel in het voetbal, stel je voor dat ze 5 doelpunten maken en ze telkens 9 minuten nodig hebben, het zou véééééééééél gemakkelijker zij om de buitenspel af te schaffen, geen nutteloos oponthoud, geen onnodige en eindeloze discusies, geen 8 refs per wedstrijd nodig, én waarschijnlijk meer doelpunten.
 • DIRK SPRANGERS

  1 maand geleden
  Wat een gezever over de 10 minuten extra hier ! Dat was meer dan terecht,7' stil gelegen en pak vervangingen...
 • Mark Timmer

  1 maand geleden
  Henri agten: jaren geleden hebben supporters van genk bij uitmatch een tankstation langs autostrade leeggeplunderd. Genk de familieploeg
 1. EXCLUSIEF INTERVIEW. Wouter Vandenhaute spreekt één keer over de taxshift in de sport: “Weet je wat er zal gebeuren? Het ómgekeerde van wat minister Van Peteghem wil bereiken”
  PREMIUM
  150

  EXCLUSIEF INTERVIEW. Wouter Vandenhau­te spreekt één keer over de taxshift in de sport: “Weet je wat er zal gebeuren? Het ómgekeerde van wat minister Van Peteghem wil bereiken”

  “De overheid begeeft zich op glad ijs, met maatregelen die ook de doodsteek voor het Belgisch voetbal zijn.” Wouter Vandenhaute (59) reageert fel, want nieuwe fiscale regels in het voetbal dreigen de clubs miljoenen te kosten - uitgerekend nu, na twee jaar corona. “Iedereen in het voetbal bloedt. En welk cadeau krijgen wij in België? 43 miljoen euro op te hoesten.” Daarom moet het de voorzitter van Anderlecht van het hart, één keer, zonder handrem op: “Laat ons volgend jaar een globale regeling treffen over én de RSZ én de bedrijfsvoorheffing én de maatschappelijke rol van het voetbal.”