Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Sportwereld naar code oranje: indoorsporten waar afstand van 1,5 meter niet mogelijk is verboden vanaf woensdag

SportDe sportwereld schakelt vanaf woensdag over op code oranje. Dat kondigt Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) vandaag aan. Concreet betekent dit dat indoorsportactiviteiten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden voor iedereen boven 12 jaar tijdelijk verboden worden. De kleedkamers sluiten, behalve in zwembaden. 

43 reacties

 • Tony Pauwels

  2 jaar geleden
  Goed nieuws voor de tennissers: recreatief dubbelspel kan nog steeds doorgaan mits het respecteren van de 1,5 m afstand. Blij met deze nuancering! Als men redelijk is met de richtlijnen, wil ik het ook gezegd hebben, waarvoor dank.
 • Joeri Vandamme

  2 jaar geleden
  wow als jeugdtrainer en als voetballer ben ik hier door verrast ik denk dat de oudere meer verstand hebben om niet in mekanders hun armen te springen als kidz onverstaanbaar
 • Mia Maussen

  2 jaar geleden
  schrap alle sporten en zeker voetbal .
 • Kurt Decloedt

  2 jaar geleden
  Een aangepaste maatregel met tijdelijk afstandsonderwijs voor middelbaar onderwijs is volgens mij geen overbodige luxe. Kijk naar de curve vanaf 1 september!
 • Kurt Decloedt

  2 jaar geleden
  scholen openhouden is maar met 1 doel, opvang voor de ouders voorzien. Sommige ouders klagen steen en been omdat ze tijdens de eerste lockdown verplicht voor hun kinderen moesten zorgen, wat blijkbaar een hele opgave is. De scholen zijn een broeihaard, een plaats waar het virus zich thuis voelt. (relatief) warme klaslokalen, velen samen, L.O. les, uitwisselen van smartphones,...