Sonny Colbrelli, winnaar van Parijs-Roubaix
Volledig scherm
PREMIUM
Sonny Colbrelli, winnaar van Parijs-Roubaix © REUTERS

Sonny Colbrelli, het dikkerdje uit Miami Vice dat Parijs-Roubaix wint: “Ik was een gangster vroeger”

Parijs-RoubaixNiemand in Italië heet Sonny, behalve Sonny Colbrelli (31). Hij is genoemd naar Sonny Crockett, een rol van Don Johnson in de populaire tv-reeks ‘Miami Vice’. Sonny Colbrelli is een naam waarmee je ongetwijfeld een beroemde vertolker kunt worden van het lichte lied. Maar omdat hij wielrenner is voor het vak, is Parijs-Roubaix winnen ook goed.

26 reacties

 • Jozef Van Mellaert

  3 weken geleden
  Colbrelli heeft met verstand gereden. Hij heeft juist gereageerd op demarages, en waarom zou hij dan op kop moeten gaan rijden als hij goed wist dat het in de sprint moest gebeuren? Zo deed hij het ook op het EK, RE is geen jumper maar tempo rijder in de sprint kon hij niet winnen tegen SC, de hoofdzaak voor SC was in het wiel blijven van RE die daar ook verstandig reed en goed wist dat hij alleen kon winnen als hij SC kon afschudden. Dat is wielertaktiek en geen wieltjes zuigen.
 • Wilfried Vanden Berg

  3 weken geleden
  Als men dit over Colbrelli zegt , dat hij een wieltjes zuiger is . Dat moet men dat zeker van de daken schreeuwen van de laatste toer winnaar . Die moest men met elke rit trekken , of hij geraakte zelf op geen enkele berg . Op de Mont Ventoux had hij nooit boven geraakt zonder zijn ploegmaats . Dat was een echte profiteur en wieltjes zuiger .
 • rita boom

  3 weken geleden
  Ne sleper is het niet,hij heeft 3x VDP gaan halen en dan slim gereden en op het EK heeft hij gevolgd,je moet ook rijden en even als snel als E.R kreeg er hem niet af en Cobrelli wist wel dat RE niet kan sprinten.dus EK kampioen geworden hij is een heel slim renner en sterk hij gaat nog veel winnen
 • Wim Bok

  3 weken geleden
  Kom, de beste en slimste renner wint de koers. Hij was mee op de momenten dat het moest. Wat betreft het EK, dat is Evenepoel zijn eigen fout. Ken het patroon nu wel, als een bezetene aan kop sleuren, de tegenstand slopen, en dan misbaar maken als er niemand mee rijdt.
 • Diego Pepre

  3 weken geleden
  Sonny heeft een goede koers gereden. Anders kom je niet met de eerste 3 aan op de piste. Hij heeft ook regelmatig kopwerk gedaan en het gat dichtgereden op aanval VDP en aanval Florian. Die laatste 2 hebben uiteraard meer op kopgereden vandaag maar het is de eerste die over de meet komt die wint, niet de meest attractieve renner. Erg dat iemand een wieltjeszuiger en profiteur genoemd na zo een helse koers voor iedereen. De eerste 4 waren de 4 beste in koers en spijtig genoeg kon er maar 1 winnen