Sebastien Rosseler hangt zijn fiets aan de haak

BELGA
Sebastien Rosseler zet een punt achter zijn wielercarrière. De 33-jarige Rosseler kampt met te veel lichamelijke klachten en hangt daarom zijn fiets aan de haak.

Rosseler maakte zijn debuut in het profpeloton in 2003 en was onder meer ploegmaat van Tom Boonen en Lance Armstrong. Hij behaalde acht profzeges. Zijn grootste overwinning was de Brabantse Pijl in 2010. Ook won hij de Driedaagse De Panne-Koksijde in 2011. De Waal werd beschouwd als een groot talent, maar benutte dat niet ten volle. Hij fietste ook niet graag, gaf hij ooit aan in een interview, waardoor zijn palmares niet rijkgevuld geraakte.

Rosseler reed achtereenvolgens voor Domo-Farm Frites, Quick.Step-Davitamon, Relax-Bodysol, Quick.Step-Innergetic, Radioshack, Garmin en bij het continentale Waalse Veranclassic-Ekoi, waar hij zijn carrière beëindigde. Hij reed zijn laatste wedstrijd op 22 maart in de Cholet-Pays De Loire, waar hij 56ste werd. Rosseler kampt volgens zijn ploeg met te veel blessures door allerlei valpartijen en vond niet langer de motivatie om zijn carrière voort te zetten.