Sébastien Delferière herneemt werk bij de Voetbalbond, UZ Brussel behoudt vertrouwen in Bart Vertenten

Vertenten bij het verlaten van de gevangenis.
Photonews Vertenten bij het verlaten van de gevangenis.
Scheidsrechter Sébastien Delferière heeft vandaag een deel van zijn werk voor de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) hernomen. Dat heeft zijn advocaat, Didier de Quevy, gezegd. Ook Bart Vertenten mag na zijn vrijlating onder voorwaarden zijn werk als radioloog bij het Universitair Ziekenhuis Brussel gewoon voortzetten. 

Delferière werd vorige maand in beschuldiging gesteld in het kader van een grootschalig gerechtelijk onderzoek naar fraude, corruptie en criminele bendevorming in het Belgische voetbalmilieu. De scheidsrechter geniet nog van het vermoeden van onschuld, maar is in staat van beschuldiging gesteld wegens deelname aan een misdaadorganisatie, het witwassen van geld en privécorruptie. Hij blijft, wat zijn activiteiten op het voetbalveld betreft, geschorst.

Voordat op 10 oktober het voetbalschandaal uitbrak, gold Delferière als de nummer één van het Belgische scheidsrechterskorps. Binnen de voetbalbond is hij niet alleen als scheidsrechter, maar ook als administratief bediende actief. De rechter die hem in beschuldiging heeft gesteld, zonder hem te detineren, oordeelde dat Delferière, onder andere voorwaarden, niet in contact mag komen met andere scheidsrechters. Vandaar dat de ref vandaag, na overleg met de voetbalbond, weer bij de KBVB aan de slag is gegaan met thuiswerk.

BELGA

UZ Brussel behoudt vertrouwen in Bart Vertenten

Bart Vertenten mag na zijn vrijlating onder voorwaarden zijn werk als radioloog bij het Universitair Ziekenhuis Brussel gewoon voortzetten. Dat meldt een woordvoerder van het UZ Brussel. Mogelijk krijgt de in verdenking gestelde scheidsrechter wel een minder zichtbare functie.

"Ons standpunt blijft hetzelfde en dat is dat hij niet veroordeeld is", stelt Edgard Eeckman, woordvoerder UZ Brussel. "De zaak draait rond de voetbalsfeer buiten zijn job en als ziekenhuis zijn wij tevreden van zijn werk als radioloog.”

Zo lang Vertenten enkel in verdenking is gesteld en niet officieel veroordeeld is, zal het UZ Brussel haar radioloog ook niet veroordelen. Er volgt deze week een overleg met Bart Vertenten zelf over de verder invulling van zijn job, nu hij als persoon erg gemediatiseerd werd. Daarna kan hij meteen terug aan de slag.

Achter de schermen

"Het kan dat hij minder zichtbaar wordt als radioloog. Dat kunnen we praktisch organiseren. Er zijn meerdere functies die hij binnen zijn job kan invullen", vertelt Eeckman.

Het UZ Brussel heeft ook geen weet van klachten van collega's of andere medewerkers die problemen hebben met een terugkeer van Vertenten in het UZ Brussel. 

Arbeidsrechtbank

Gisteren raakte bekend dat de gevallen scheidsrechter weer wil gaan fluiten en naar de arbeidsrechtbank trekt om zijn ontslag door de Belgische Voetbalbond aan te vechten. 
61 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • David Borreman

  Als er nog iemand iets weet van wedstrijd vervalsing laat iets aan mij weten aub...kan dan ook spelen zonder risico...:)

 • Marc Decoutere

  Er zijn hier die precies denken dat er moorden zijn gepleegd. Het gerecht laat er jammerlijk genoeg meer vrij die heel wat meer menselijk leed veroorzaken. Dat er gesjoemeld werd, dat wist iedereen behalve het gerecht en de KBVB. Maar ja die leven op Pluto!

 • Martine Rochtus

  Ze moeten allemaal voor elkaar zwijgen , want anders gaat er nog wa uitkomen zene !!

 • Gorissen Marcel

  Hier zie je duidelijk her verschil tussen Walen en Vlamingen. De Walen zijn een ander land. Duidelijk twee maten en gewichten. Op de bond doen ze juist of er niets is gebeurd. Stop toch met voetbal op een hoger niveau, want daar word alles beslist door de bond.

 • Maurice Berden

  Thuiswerk? Wordt misschien videoref . Hahaha