Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Schorsing of niet: Rusland wil EK voetbal van 2028 of 2032 organiseren

EK voetbalOndanks een nog lopende schorsing vanwege de Russische inval in buurland Oekraïne, wil Rusland het EK van 2028 of 2032 organiseren. De benodigde documenten voor de kandidatuurstelling werden vandaag net voor het verstrijken van de deadline ingediend bij de Europese Voetbalbond UEFA, zo bevestigde bondsvoorzitter Alexander Dyukov aan staatsnieuwsagentschap TASS. UEFA bevestigde intussen dat Rusland zich kandidaat heeft gesteld.

44 reacties

 • UGO DE MAEYER

  12 maanden geleden
  Misschien is Rusland of beter gezegd de kliek van president Poutin hierom de oorlog begonnen ! Diplomatie op zijn Russisch: een oorlog beginnen met als doel om 2 voetbaltornooien binnen te halen ! Toch ongelooflijk hoe die Russen onverwacht uit de hoek kunnen komen !
 • Elle Devee

  1 jaar geleden
  Pure provocatie. Best niet op reageren en kandidatuur vertikaal classeren.
 • ernest vandewinkel

  1 jaar geleden
  De arrogantie ten top !
 • Jose Van Hauwaert

  1 jaar geleden
  Niets anders dan provocatie vanwege Putin
 • Ivan Smissen

  1 jaar geleden
  Gezien de voorkeur van voetballeiders voor autoritaire, gewelddadige regimes die liefst nog op grote schaal mensenrechten schenden, is de kans inderdaad heel groot dat Rusland uitgekozen wordt!
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Wout van Aert steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken: “De Ronde is voor mij de grootste koers van het jaar”

  Wout van Aert steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken: “De Ronde is voor mij de grootste koers van het jaar”

  Wat was nu het meest hachelijke van de voorbije dagen? Was het dat Wout van Aert door een voorbijrijdende betonmolen de pas werd afgesneden? Het nieuws over de sponsoring van Jumbo? Of toch dat Dylan van Baarle er komende zondag niet bij is in de Ronde van Vlaanderen? Het laatste, zegt Wout van Aert. Hij spreekt van “een aderlating” voor de ploeg. En raakt van vrachtwagens en sponsors niet snel geïntimideerd.