RWDM brengt zondag hulde aan slachtoffers aanslagen

Het Edmond Machtensstadion in Molenbeek.
photo_news Het Edmond Machtensstadion in Molenbeek.
Vierdeklasser RWDM plant zondag in het Edmond Machtensstadion in Molenbeek een eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Dat laat de traditieclub vandaag weten.

RWDM roept alle supporters en inwoners van Molenbeek en andere sympathisanten op naar het stadion te komen, waar het zondagnamiddag (14u30) Doornik ontvangt, om er samen het Franse volkslied te zingen. Ook wordt gevraagd zich in de Franse kleuren te kleden of een Franse vlag mee te nemen.

Uitvalsbasis
Molenbeek kwam de voorbije dagen erg negatief in het nieuws omdat de Brusselse gemeente de uitvalsbasis bleek van enkele van de terroristen die afgelopen vrijdag dood en vernieling zaaiden in Parijs. Voetbalclub RWDM wil met de actie een ander gezicht van Molenbeek tonen. "De gemeente Molenbeek is de voorbije dagen geschokt en zwart gemaakt door de gebeurtenissen die we allemaal kennen", luidt het. "Tot voor enkele dagen was de gemeente Molenbeek in Europa alleen maar bekend wegens zijn legendarische voetbalclub RWDM. Er is zo veel meer dan radicalisme, delinquentie en extremisme in deze gemeente. Als sportclub nodigen we alle mensen uit die Molenbeek alleen maar kennen via de media, om met onze club en de unieke Brusselse sfeer die er aan verbonden is kennis te komen maken. RWDM is niet alleen de oudste voetbalclub van de gemeente Molenbeek maar ook de meest populaire en daarom staan we erop massaal onze steun te betuigen aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs."