Ronny Huybrechts uitgeschakeld, maar beste Belg in Qualifier 5

photo_news
Ronny Huybrechts (PDC-41) is vandaag in het Engelse Wigan met een zestiende finale beste Belg geworden in het UK Open Qualifier 5. De 50-jarige Antwerpenaar werd in de zestiende finales met 6-4 uitgeschakeld door de Schotse wereldkampioen Gray Anderson (PDC-2). In de tweede ronde gooide de oudste van de broers Huybrechts de Nederlander Raylond van Barneveld (PDC-9), vijfvoudig wereldkampioen, met 6-1 uit het toernooi.

Ook Kim Huybrechts (PDC-14) ging er tegen een Schot uit. Hij moest in de derde ronde met 6-2 de duimen leggen voor John Henderson (PDC-34). Voor Dimitri Van den Bergh (PDC-58), Mike De Decker (PDC-107) en Rocco Maes eindigde het al in de eerste ronde.

De zege was voor de nummer één van de wereld Michael van Gerwen. De 25-jarige Nederlander boekte zijn vierde zege van het nog prille seizoen door Gerwyn Price (PDC-31) met 6-2 te verslaan. Eveveel indruk maakte Van Gerwen in de halve finales, waarin hij met 6-3 afrekende met de Engelse dartgrootheid Phil Taylor (PDC-4). Zowel in zijn halve finale als in de finale liet "Mighty Mike" een gemiddelde van meer dan 109 optekenen.

Het laatste kwalificatietornooi voor het UK Open wordt zondag in Wigan afgewerkt. De beste 96 over de zes tornooien plaatsen zich voor de eindfase, die van 4 tot 6 maart in het Engelse Minehead gespeeld wordt. De top 32 is rechtstreeks voor de 1/32 finales (derde ronde) geplaatst.