Roberto Martínez gaat in op kwetsbaarheid defensie: “Geen linksvoetige verdedigers niet goed voor balans”

Rode DuivelsWat hieronder volgt, is niet het grootste artikel op de Rode Duivels-pagina’s maar misschien wel het belangrijkste. Namelijk de (tactische) uitleg van Roberto Martínez waarom de nationale ploeg moeite heeft met goed verdedigen.

18 reacties

 • Gilbert Vermeersch

  2 maanden geleden
  Tegen op het papier sterkere Tjechië moet er vóór mij gèèn Tielemans bij, kan nooit een leider worden wegens niet de juiste voetbal kop en is over het paard getild. Moet ook niet per sè de betere Vanaken zijn. Alhoewel!
 • Anthony Peeters

  2 maanden geleden
  België heeft genoeg talenten rondlopen voor het middenveld en verdedigers en keepers maar waar blijven de echte spitsen? Als lukaku stopt of blessure heeft dan hebben ze een groot probleem!
 • Frankie Albert Goethals

  2 maanden geleden
  Er is genoeg talent op komst in de verdediging zoals Cobbaut, Delcroix en Bornauw die én jong én goed zijn. Alleen moeten die tussentijds hun kans krijgen binnen de groep.
 • Lieven Herman

  2 maanden geleden
  Een deel van de oplossing is een verdediger van Witsel maken. Uitverdedigen zal erop vooruit gaan en dan kunnen de andere verdedigers zich meer met hun directe tegenstander bezig houden. In het midden veld zijn er genoeg goede spelers.
 • Chris van Helleputte

  2 maanden geleden
  Dennis Odoi misschien oproepen?
 1. Union weer alleen leider na spectaculaire zege tegen Eupen, fans misdragen zich opnieuw
  Jupiler Pro League
  9

  Union weer alleen leider na spectacu­lai­re zege tegen Eupen, fans misdragen zich opnieuw

  Union blijft leider in 1A na winst op Eupen in een match met de eerste plaats als inzet. Bijna 3.000 toeschouwers — het hoogste aantal dit seizoen — zagen Union eerst 0-2 uitlopen. Eupen sloeg terug, maar tot een wederuitgave van de match tegen Racing Genk — van 1-2 naar 3-2 — kwam het niet. Midden het offensief van de Panda’s klaarde Nielsen de klus met een derde doelpunt. Net als gisteren op Seraing werd ook aan de Kehrweg de wedstrijd een tiental minuten stilgelegd na wangedrag van de fans - ze gooiden aanstekers naar Union-keeper Moris.