Red Wolves uitgeschakeld voor kwalificatie EK na kansloze nederlaag tegen Noorwegen

BELGA
De Belgische handbalmannen hebben vandaag met 27-43 verloren van vicewereldkampioen Noorwegen in hun voorlaatste kwalificatiewedstrijd voor het EK handbal van 2018 in Kroatië. De Red Wolves hadden al een mirakel nodig om zich nog te plaatsen voor het EK, maar zijn nu definitief uitgeschakeld. Zaterdag spelen de Wolves hun laatste kwalificatiewedstrijd tegen wereldkampioen Frankrijk.

De fysiek sterke Noren gingen meteen fel van start in de Leuvense Sportoase, waardoor ze al snel op een 6-12 voorpsrong kwamen. De Red Wolves gaven zich niet gewonnen en scoorden zelf ook regelmatig knappe doelpunten. Het klasseverschil met de Noren was echter duidelijk zichtbaar, met een logische 15-20 ruststand tot gevolg.

In de tweede helft hielden de Belgen aanvankelijk gelijke tred met Noorwegen, maar de achterstand verkleinen lukte niet. Voor de Noren was het belangrijk om zoveel mogelijk te scoren met het oog op een sterk doelpuntensaldo en na ruim een kwartier in de tweede helft diepten de Scandinaviërs hun voorsprong uit tot 21-35. Daarna konden de troepen van bondscoach Yérime Sylla geen vuist meer maken en verloren ze uiteindelijk zwaar met 27-43.

Zaterdag sluit België zijn EK-kwalificatiecampagne af met een uitwedstrijd tegen wereldkampioen Frankrijk. De wereldkampioen won vandaag met 26-25 van Litouwen en is zo al zeker van zijn deelname aan het EK. Litouwen en Noorwegen volgen na Frankrijk op de tweede plaats in groep 7 met zes punten. België staat met nul punten troosteloos laatste in de groep en is uitgeschakeld.

BELGAReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels