Red Panthers geven 1-3-voorsprong weg en stunten net niet tegen Australië (3-3)

(archieffoto)
BELGA (archieffoto)
De Belgische hockeyvrouwen hebben ei zo na voor een stunt gezorgd in hun openingswedstrijd in de Hockey Pro League. De Red Panthers (FIH 12) speelden in het Sydney Olympic Park 3-3 gelijk tegen ‘s werelds nummer twee Australië en verloren nadien de shoot-outs (4-2). Enkele minuten voor affluiten van de reguliere speeltijd leidde België nog met 1-3.

Ambrosia Malone zette de Hockeyroos in de 21ste minuut op voorsprong, maar net na rust maakte Louise Versavel gelijk (33.) en even later bracht Charlotte Englebert (45.) de Panthers zelfs op een onverhoopte 1-2. Vijf minuten voor tijd lukte Barbara Nelen (55.) zelfs nog de 1-3, de zege leek binnen. De thuisploeg milderde echter kort voor affluiten tot 2-3 via Edwina Bone (59.) en in de slotseconden maakte Kalindi Commerford alsnog gelijk (60.). In de shoot-outs haalde Australië het en pakte het zo nog het bonuspunt.

Morgen staan beide teams opnieuw tegenover mekaar in Sydney. Later vandaag beginnen ook de Belgische mannen aan hun Pro League, ook zij botsen in Sydney op Australië. Het duel tussen de nummers één (Australië) en twee (België) van de wereld is een heruitgave van de finale van de Hockey Pro League van vorig jaar. Toen haalde Australië het in Amsterdam met 2-3.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Willem Van Grootven

    Ze hebben er nu toch al 2 binnen gekregen met een shoot-out. Dat is al 100% meer dan vorige keer. Blijven oefenen meisjes!