Racing Mechelen trekt stadionpoort toch niet dicht

In het tegen RC Genk gewonnen bekerduel kon er nog gelachen worden bij RC Mechelen, maar intussen is de situatie van de traditieclub penibel.
BELGA In het tegen RC Genk gewonnen bekerduel kon er nog gelachen worden bij RC Mechelen, maar intussen is de situatie van de traditieclub penibel.
Tweedeklasser Racing Mechelen zal het Oscar Vankesbeeckstadion nog niet meteen verlaten. Dat werd besloten op een bijzondere algemene vergadering. De leden gingen niet akkoord met het "reddingsplan" van een werkgroep, dat erin bestond om de gronden van 'Den Racing' te verkopen en de club te verhuizen naar een nog nader te bepalen locatie. Een nieuwe vergadering volgende maand moet meer duidelijkheid brengen over hoe de penibele financiële situatie van de traditieclub moet worden aangepakt.

De bijzondere algemene vergadering stemde wel in met een plan om de gronden van de groen-witten te verkopen aan de stad Mechelen en die dan te pachten van de stad. De onderhandelingen met de stad hierover moeten echter nog worden opgestart.

Tijd gekocht
Het bestuur van Racing Mechelen, dat momenteel vier leden kent, maar waar binnenkort nog twee extra bestuursleden bijkomen, heeft met deze beslissing van de bav tijd gekocht om verder aan een oplossing te werken. Op een nieuwe bav volgende maand moet er een plan worden voorgesteld om de schulden te herschikken en aan de toekomst te werken, klonk het na afloop.

Sinds 1923
Voor het tweede jaar op rij bogen de leden van de bav zich over de toekomst van de club. Eind december 2013 stond een mogelijke verhuis van de club eveneens op de agenda. Maar net zoals vorig jaar werd besloten om Racing Mechelen in het Oscar Vankesbeeckstadion te houden, waar de club al sinds 1923 haar thuiswedstrijden speelt.

Ongeveer 500 supporters van Racing Mechelen hadden zich vanavond aan het stadion verzameld. In tegenstelling tot wat op voorhand gevreesd werd, bleef hun protest luid maar vreedzaam.