Racing Mechelen kent donderdag mogelijk zijn lot

BELGA
Er bestaat nog steeds geen duidelijkheid over de toekomst van tweedeklasser Racing Mechelen. Een bijzondere algemene vergadering zal overmorgen mogelijk uitsluitsel geven. In afwachting daarvan regent het toekomstplannen in de regionale pers, die voorlopig allemaal ontkracht worden door de club, de stad Mechelen of de provincie Antwerpen.

Racing Mechelen, de club met stamnummer 24 die uitkomt in de Proximus League, verkeerde eind 2013 in eenzelfde penibele situatie toen bleek dat er te veel schulden waren en veel te weinig inkomsten. Het project van ex-speler Bart Van Halle moest de club redden, maar een jaar later bleek dat ook moeilijker dan gedacht en de schuldenberg groeide aan. In januari kreeg de club trouwens te horen geen aanspraak te kunnen maken op een licentie, waardoor ze sowieso opnieuw naar derde klasse moeten zakken.

De Nekker
Vandaag maakte de Mechelse stadsradio Radio Reflex bekend dat Racing Mechelen het Oscar Vankesbeeckstadion zou inruilen voor het provinciaal recreatiedomein De Nekker in Mechelen. Maar Bruno Peeters (N-VA), gedeputeerde voor sport- en recreatiedomeinen, ontkent in een persbericht dat er al een akkoord is met de provincie. "De provincie was tot deze morgen zelfs niet op de hoogte van de vraag van de club. In die zin kan er op dit moment geen sprake zijn van een verhuis."

In het artikel van Radio Reflex staat bovendien dat de stad Mechelen haar fiat zou gegeven hebben voor de verhuis, iets wat de Mechelse schepen van Sport Walter Schroons op zijn beurt weerlegt. "Er zijn momenteel nog drie opties: Racing blijft in het Oscar Vankesbeeckstadion, er komt alsnog een verhuis naar De Nekker, of er wordt gekozen voor een verhuis naar een andere locatie waar ik echter niets over kwijt kan", zegt Schroons.

Kalmte bewaren
Een groot deel van de supporters ziet een verhuis van de club weg uit Mechelen-Noord niet zitten. Zij kregen vandaag steun van oud-burgemeester Jos Vanroy. Die schreef in een brief aan het Mechelse stadsbestuur dat de stad de gronden van de club moet opkopen, zodat Racing Mechelen hier kan blijven. "Ook dit is het overwegen waard", zegt Schroons. "Maar we mogen niet naïef zijn, want we hebben enkele jaren geleden al een deel van de oefenvelden gekocht voor 1,2 miljoen euro. En dat heeft niet veel uitgehaald", aldus Schroons, die tot slot opriep om de kalmte te bewaren. "Nu is het belangrijk om aan één zeel te trekken. Na donderdag zullen we al meer weten."