Proximus zet meer in op vrouwensport

Sevil Oktem
Proximus wil meer inzetten op vrouwensport om via zijn platformen extra in te spelen op de groeiende belangstelling. Naast elite teams wil het bedrijf ook jonge, beloftevolle sportsters ondersteunen en kansen geven aan alle talenten. Het nieuwe Alphamortorhomes Cycling Team en het ‘World At Our Feet Plan’ van de Belgische Voetbalbond passen in deze strategie. Dat meldt Proximus vandaag.

De Belgische Voetbalbond stelde gisteren tijdens de Women's Football summit het ‘World At Our Feet Plan’ voor, een programma om het vrouwenvoetbal in België te boosten en verder te professionaliseren. Proximus laat vandaag weten dat het bedrijf hiervan partner wordt. Ook hier is het volgens Proximus niet alleen de bedoeling elitesport te ondersteunen, maar ook jonge, beloftevolle sportsters in amateurclubs én schoolteams. Met reportages en interviews op Pickx en met speciale evenementen en toernooien wil Proximus zo extra aandacht besteden aan meisjesvoetbal en de Red Flames.

Proximus engageert zich voor drie jaar als een van de hoofdsponsors van het Proximus Alphamotorhomes Cycling Team. De ploeg van 32 jonge renners (20 mannen, 12 vrouwen) werd vandaag in Waasmunster voorgesteld. Met Proximus als nieuwe partner naast Alphamotorhomes wil het team in zijn vierde veldritseizoen een stap hogerop zetten en zich meten met de gevestigde waarden. De veldrijders van Proximus-Alphamotorhomes nemen deel aan alle wedstrijden van de Superprestige en de DVV-trofee.

De kwalificatiecampagne van de Red Flames voor het Europees kampioenschap in Engeland van 2021 zal u overigens kunnen volgen op 
Q2 en HLN.be. Samen met gastheer Maarten Breckx en huisanalisten Jan Mulder en Marc Degryse kan u alle thuismatchen van onze nationale voetbaldames én alle oefenwedstrijden in aanloop naar het EK op de voet volgen. Morgen pikt u hier alvast de eerst wedstrijd mee: een oefenmatch tussen de Red Flames en Engeland. Dinsdag 3 september volgt het eerst kwalificatieduel, tegen Kroatië. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • gilbert dejonghe

    Ze zouden beter zorgen voor meer muziek in plaats van die vrouwen .

  • Van Eersel Guy

    Topidee