PORTRET. De onverzettelijkheid van Chiellini, gezicht van Italië op EURO 2020: “Ik spreek graag met mijn lichaam”

De overtuiging waarmee hij het volkslied zingt. Het kneepje in de wang van een verbouwereerde Jordi Alba, de trekfout op Saka. De triomf van Italië op EURO 2020 draagt zijn (gekwelde) gezicht. Wij gingen op zoek naar de passie van Giorgio Chiellini (36), dokterszoon die klaar is om te sterven voor zijn land: “Siam pronti alla morte.”

  1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
    Gouden 11
    1

    Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

    Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.