Piloot verongelukte helikopter Kobe Bryant was ‘clean’

Piloot Ara Zobayan bleek clean, zo bleek uit een autopsie
AP Piloot Ara Zobayan bleek clean, zo bleek uit een autopsie
De helikopterpiloot die op 26 januari met aan boord voormalig NBA-ster Kobe Bryant en zijn dochter Gianna crashte, had in zijn bloed geen sporen van alcohol of drugs. Dat bracht de autopsie van het lichaam van de piloot vrijdag naar voren.

De vijftigjarige Ara Zobayan bestuurde het toestel dat op weg was naar een basketbaltoernooi. De helikopter vloog tegen een heuvel in Los Angeles en geen van de negen inzittenden overleefde de klap.

Het rapport van de lijkschouwers in Los Angeles kon vrijdag bevestigen dat Zobayan geen alcohol of drugs tot zich had genomen voor de trip en onderlijnde dat de reden voor de dood van de passagiers ‘toeval’ betrof.

Volgens het onderzoek verplaatste de helikopter zich tegen een snelheid van 296 km/u. Het weer was mistig en in het noordwesten van Los Angeles stortte het toestel zich te pletter tegen een heuvel.

Wat Bryant betreft, bevestigt het rapport van de lijkschouwers dat hij onmiddellijk gestorven is door een grote hoeveelheid aan verwondingen over zijn hele lichaam. De vijfvoudige NBA-kampioen met de LA Lakers stopte in 2016 met basketballen. 

Kobe Bryant en zijn dochter Gianna lieten het leven bij het ongeluk
AP Kobe Bryant en zijn dochter Gianna lieten het leven bij het ongeluk

Lees ook: Gewezen NBA-kampioen Mbenga over het verlies van zijn zus en ultiem eerbetoon aan Kobe Bryant waarin hij zelf hoofdrol speelt

Lees ook: Vertegenwoordiger van piloot: “Passagiers zelf verantwoordelijk voor helikoptercrash Kobe Bryant”

Lees ook: “Ik mis de liefde van mijn leven”: jarige Vanessa Bryant opent pijnlijk accuraat briefje dat Kobe haar nog geschreven had
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.