Welsford won de sprint in de vijfde Ronde van Turkije, Philipsen werd tweede
Volledig scherm
Welsford won de sprint in de vijfde Ronde van Turkije, Philipsen werd tweede © Europsort/Photo News

Philipsen, die ploegmaat doodsmak ziet maken, sprint opnieuw naar tweede plaats in Ronde van Turkije

WielrennenOpvallend tafereel vandaag in de Ronde van Turkije. Bij het ingaan van de laatste rechte lijn moest Jasper Philipsen noodgedwongen uitwijken en tikte daarbij zijn ploegmaat Edward Planckaert in de dranghekken. In de daaropvolgende sprint spurtte Philipsen nog naar de tweede plaats. Zijn derde tweede plek al in de Ronde van Turkije. Hij won één etappe en blijft in het groen rijden.

2 reacties

 • Patrick Debelder

  4 maanden geleden
  Hoog tijd dat de UCI eens komaf maakt met deze zwalpende spurters. Aanpassen reglement bv. Laatste 150m niet meer afwijken van zijn spurtlijn ! Is maar een suggestie .
 • Eric De Baeremaeker

  4 maanden geleden
  Rechtdoor spurten is toch de wet in het wielrennen ? 2 dagen op rij iets gelijkaardigs . Zet Bennett maar uit de koers .
 1. Domme kopstoot van Núñez, pareltje van Diaz: Liverpool mist start volledig na nieuwe draw
  Play
  Premier League

  Domme kopstoot van Núñez, pareltje van Diaz: Liverpool mist start volledig na nieuwe draw

  Een op z’n zachtst gezegd opvallend thuisdebuut voor Darwin Núñez bij Liverpool. De spits die deze zomer 75 miljoen euro kostte en Benfica via bonussen zelfs 100 miljoen kan opleveren, kreeg rood na een wel erg domme actie. Núñez vocht een lijf-aan-lijfgevecht uit met Crystal Palace-verdediger Joachim Anderson. Daarbij zorgde de Uruguayaanse aanvaller al een eerste keer voor een beweging met het hoofd richting zijn naaste belager. Niet naar de zin van Anderson, die de ref wees op de beweging en Núñez een duwtje in de rug gaf. Daar kon de Liverpool-spits allesbehalve om lachen: Núñez reageerde met een nieuwe kopstoot - dit keer wel die naam waardig. Anderson zeeg neer naar de grond. Scheidsrechter Paul Tierney kon niet anders dan rood trekken.