Ook Fed Cup wijzigt: voortaan met 12 landen, België moet eerst nog barrage overleven

Vorig jaar won Frankrijk de Fed Cup
AFP Vorig jaar won Frankrijk de Fed Cup
De Fed Cup heeft haar nieuwe format bekendgemaakt. Net zoals de Davis Cup bij de mannen zal het toernooi eindigen met eindronde. Daar zullen twaalf landen aan deelnemen. Het toernooi zal gedurende een week doorgaan in één stad. De Hongaarse hoofdstad Boedapest ontvangt tussen 14 en 19 april de eerste editie.

Titelhouder Frankrijk en de verliezend finalist van vorig jaar, Australië, zijn net als Tsjechië en Hongarije, die beiden een uitnodiging ontvingen, al zeker van kwalificatie voor die eindronde. De acht andere finalisten moeten zich begin februari plaatsen in barrageduels. België neemt het daarin op tegen Kazachstan.

Tijdens de eindronde worden de twaalf landen ingedeeld in vier groepen van drie landen. De groepswinaar van elke poule speelt de halve finales op 18 april. De finale is voorzien op 19 april.

België ontvangt op 7 en 8 februari in de Lange Munte in Kortrijk, op hardcourt, Kazachstan. De winnaar plaatst zich voor de eindronde. Verder zijn er nog zeven kwalificatiematchen met Verenigde Staten-Letland, Nederland-Wit-Rusland, Roemenië-Rusland, Brazilië-Duitsland, Spanje-Japan, Zwitserland-Canada en Slovakije-Groot-Brittannië. 

EPAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.