Wout van Aert nam zoontje Georges mee op het podium na zijn derde dagzege in deze Tour.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert nam zoontje Georges mee op het podium na zijn derde dagzege in deze Tour. © Belga

Onze chef wielrennen keek wéér met grote ogen naar Wout van Aert: “Hij begint een klein beetje op Eddy Merckx te lijken”

Tour de FranceHet record van Eddy Merckx is geëvenaard, niet gebroken. Met dank aan Wout van Aert. Als Van Aert de Belgische kampioen, één ding kon doen voor die andere, grotere Belg, was dit het wel: winnen op de Champs Elysées. “Cavendish die naast Merckx komt is één ding. Maar moet hij hem daarom per se voorbij? We dachten het niet”, schrijft onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. Lees hieronder zijn volledige analyse. 

35 reacties

 • Jan Van Humbeeck

  1 week geleden
  Het is sinds zijne val dat hij zo goed rijdt. Toch eigenaardig niet?
 • PETER PERMENTIER

  1 week geleden
  Wout van Aert is een mooie all round runner, heeft veel in zijn marche, of hij ooit de toer moet winnen is niet de vraag, enkel blijft hij met vreugde overwinningen boeken dat is voornaam, hem vergelijken met Mr. Merckx moet niet, als hij maar niet gekwetst of ten val komt dan gaan we nog veel vreugde momenten beleven. Cavendish naast Merckx plaatsen uit den boze, geraakt zelfs in een zetel bijna niet over de bergen, dus deze vergelijking is gewoon belachelijk, gewoon met zij 3 sprinten kom zeg
 • Kim Jaspers

  1 week geleden
  En de top prestaties van Wout weer gaan minimaliseren.. typisch Vlaams.. Moedig eigen talent liever aan ipv af te breken. Trouwens Wout is meer allround wegwielrenner dan VDP.. wees maar zeker..
 • Johan hendrickx

  1 week geleden
  Dat we vooral genieten van deze mooie momenten van deze (enige) Belgische topper in plaats van onnozele vergelijkingen te maken. Iets dat wel een beetje opvalt is, dat Wout precies altijd meer bevrijdt rijdt als zijn schaduw VDP er niet bij is.
 • Paul Boutsen

  1 week geleden
  Proficiat voor die jongen en een succesvolle toekomst nog. Ook blij dat er nog op dergelijke zaken mag gereageerd worden door de censuur dienst van vivaldi.
 1. EXCLUSIEF. “Ze werken al hun hele leven voor dit moment.” Bekijk onze miniserie ‘Red Lions: de slag om goud’
  Play
  Olympische Spelen
  4

  EXCLUSIEF. “Ze werken al hun hele leven voor dit moment.” Bekijk onze miniserie ‘Red Lions: de slag om goud’

  De Red Lions gaan hard in Tokio. Bijzonder hard. Oranje al over de knie gelegd. Winst tegen het ook sterke Duitsland. Walk-over tegen Zuid-Afrika. Perfect op gouden droomkoers. Want na zilver op de Spelen in Rio is de missie duidelijk voor onze nationale hockeymannen. Met minder dan goud zijn ze niet tevreden. In een driedelige docureeks volgden we de Red Lions in hun jacht op olympische roem. Hierboven aflevering 1: de groep. Onder het motto ‘het moet plezant blijven’ trekt een hechte vriendengroep naar de Olympische Spelen.
 2. Turnvedette Simone Biles trekt zich terug uit teamfinale: “Ik worstel intern met wat zaken”
  Play
  Olympische Spelen
  5

  Turnvedet­te Simone Biles trekt zich terug uit teamfinale: “Ik worstel intern met wat zaken”

  De Amerikaanse turnvedette Simone Biles (24) heeft zich teruggetrokken uit de teamfinale op de Olympische Spelen in Tokio. “Ik heb wat interne problemen, maar ik wil er niet te veel over kwijt”, vertelde ze voor de microfoon van VTM Nieuws. Een paar dagen geleden nog had Biles het over de mentale druk die op haar schouders weegt. Het is afwachten of ze nog zal aantreden op de individuele toestelfinales en de finale allround.