Charles De Ketelaere - Tessa Wullaert.
Volledig scherm
Charles De Ketelaere - Tessa Wullaert. © Photo News

Onderzoek wijst uit: België levert 1,2% van mannelijke topvoetballers, kans om top te halen 40 keer groter dan vrouw

SportWat is de kans om als man of vrouw de voetbal- of tennistop te halen? Het databureau Magmatic Research onderzocht dat wereldwijd per land: voor België is het genderverschil veel kleiner in tennis dan voetbal, waar een vrouw veertig keer minder kans heeft op de top. “Dankzij media-aandacht voor de Red Flames en een rolmodel als Tessa Wullaert gaat het wel de goede richting uit”, zegt Dominique Monami als pleitbezorgster voor gendergelijkheid in sport.

2 reacties

 • joachim albert

  1 maand geleden
  En bij rolschaatsen, ballet of turnen? Wat is gendervoordeel? Bijna zeker dat hier de vrouwen meer slaagkansen hebben, denk ik. Ge kunt mannen- of vrouwenvoetbal toch niet vergelijken? Véél te vroeg. Wie wordt er eigenlijk betaald om zulke onderzoeken te doen? Niet relevant. Mvg
 • Peeters Gerd

  2 maanden geleden
  In welke tak worden vrouwen hier in ons land wel gewaardeerd?
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Voor Noa Lang was het vooraf evident wie Gouden Schoen verdiende: “Ach ja, ik word liever kampioen”
  Play
  Gouden schoen
  328

  Voor Noa Lang was het vooraf evident wie Gouden Schoen verdiende: “Ach ja, ik word liever kampioen”

  Heel even dacht-ie dat híj ging winnen. Toen bleek dat Charles De Ketelaere pas derde was geëindigd. Maar uiteindelijk strandde ook Noa Lang op ruime achterstand van Gouden Schoen Paul Onuachu. “Ach, ik had dit wel verwacht. Ik gun het Paul ook, ben blij voor hem. Als je zoveel goals maakt, is dat een topprestatie. Alleen… Als je naar de statistieken kijkt, zijn mijn cijfers beter.”
 3. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.