Marjorie Heuls omhelst Nina Derwael na haar gouden medaille.
Volledig scherm
Marjorie Heuls omhelst Nina Derwael na haar gouden medaille. © BELGA

Onbegrip over nominatie voor ‘Topsportcoach van het jaar’ Marjorie Heuls: “Hoe kan een coach die jarenlang gymnasten misbruikte genomineerd worden?”

Meer sportVanavond reikt minister van Sport Ben Weyts (N-VA) in Gent de vernieuwde Vlaamse Sportprijzen uit. Naast het Vlaamse Sportjuweel zullen drie nieuwe prijzen worden toegekend: Topsportcoach 2021, Topsportversterker 2021 en het Warmste Sportinitiatief 2021. Die eerste categorie zorgt nu al voor ophef, want de nominatie van turncoach Marjorie Heuls stuit op onbegrip.

11 reacties

 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Misbruik kan op veel manieren. Hoeft niet alleen fysiek te zijn. Stel dat je leugens verspreidt om de relatie van een koppel te beschadigen dan is dat misbruik. Stel dat je op basis van leugens een vrouw in bed krijgt. Dan is dat misbruik. En eigenlijk een verkrachting door psychisch geweld. Er zijn er veel die het zo nog niet zien en mensen zo manipuleren geoorloofd vinden. De uitdrukking "in de liefde kan alles" is er het resultaat van.
 • Nicolas Van Brussel

  2 maanden geleden
  Ik denk niet dat ik hier het woord misbruik wel begrijp? Er is toch geen misbruik geweest? Wel vernederingen en psychologische folteringen, dus zeker niet ok. Maar dit was hun ouderwetse manier om atleten te triggeren en buiten hun comfort-zone te duwen. Is als fout bestempeld en erkend, en nu wordt dit niet meer gedaan. Dus waarom zo blijven zagen? Zonder hun keiharde discipline zouden we nooit een gouden medaille gehaald hebben...
 • jos dedecker

  2 maanden geleden
  Men oogst wat men zaait. In Nederland heeft men sterk afgerekend met dit soort turncoaches, maar in ons land wilde men geen onrust om de mogelijke gouden medaille van Nina niet in gevaar te brengen. Een gouden medaille die behaald is op de kap van de tientallen geintimideerde en misbruikte turnsters in ons land.
 • Marleen Leemans

  2 maanden geleden
  Nogmaals bewijs dat onze ministers niet op de hoogte zijn van.d gang van zaken. Zowel in de sport als het onderwijs.
 • Juul Pallues

  2 maanden geleden
  Het is jammer dat men niet kan inzien dat deze nominatie gelinkt is aan de resultaten èn de gezonde werkrelatie met de huidige groep gymnasten. Revanchisme en blijvend negativiteit ophoesten is de huidige werking van de federatie en het Vlaams Sportbeleid te kort doen. Hopelijk kunnen/willen de klokkeluiders ook inzien dat iedereen fouten kan maken en de huidige generatie de beste kansen moet krijgen. En Heuls heeft ook verdiensten. Die mogen in de verf gezet worden