Hans Niemann
Volledig scherm
Hans Niemann © Lennart Ootes/Grand Chess Tour

Omstreden schaakgrootmeester Hans Niemann zou in 100 onlinepartijen hebben valsgespeeld

De omstreden schaakgrootmeester Hans Niemann uit de Verenigde Staten zou in meer dan honderd onlinepartijen hebben valsgespeeld. Dat meldt de krant ‘Wall Street Journal’ op basis van een onderzoek van de schaakwebsite chess.com, dat de schaker vorig jaar de toegang tot het onlineplatform voor een bepaalde periode heeft ontzegd.

1 reactie

 • Christophe De Vos

  2 maanden geleden
  Heeft er dan niemand (Niemann(d),ook een interessante naam voor een valsspeler overigens, zoals het listige pseudoniem Outis van Odysseus) ingezien dat je kan valsspelen met een online wedstrijd?Dat is toch buitengewoon merkwaardig?
 1. PORTRET. Vaarwel Nick Bollettieri, de (naar eigen zeggen) beste coach ter wereld: “Tennis is geen sport voor doetjes”
  Tennis

  PORTRET. Vaarwel Nick Bollettie­ri, de (naar eigen zeggen) beste coach ter wereld: “Tennis is geen sport voor doetjes”

  Het wordt drukker op de eeuwige tennisvelden. Nick Bollettieri (91) heeft ingecheckt na een leven gewijd aan zijn acht vrouwen, zeven kinderen en vooral zijn grote liefde: tennis. Een portret van de Amerikaanse ex-marinier die bekend werd met zijn academie in Bradenton, Florida, waar (in de jaren ’90) zowat de hele wereldtop passeerde. Maar met zijn hagelwitte tanden en flashy zonnebrillen was hij een kleurrijk maar vooral niet onomstreden figuur op het tenniscircuit.