Olympische atleten gehuldigd op Grote Markt van Brussel: “Waar ik mijn gouden medaille bewaar? In mijn handtas”

Olympische SpelenEen gepaste huldiging. De Belgische medaillewinnaars en iedereen die in de top acht eindigde en dus in Tokio een olympisch diploma veroverde werden vanmiddag gevierd op de Brusselse Grote Markt. Ook op de Memorial Van Damme worden de olympiërs in de bloemetjes gezet. 

11 reacties

 • Walter De Vuyst

  2 maanden geleden
  Is tweevoudig olympisch kampioen Nafi Thiam geen plaatje waard ? Geen enkele Belgische atleet uit de geschiedenis was ooit in staat de 'dubbel' te pakken .
 • André Meeus

  2 maanden geleden
  Benieuwd of de para olympiers ook een dergelijke ontvangst krijgen
 • Joe Louis

  2 maanden geleden
  Proficiat aan al die atleten die hebben mogen deelnemen. Doch een grote BLAAM voor de Belgische politiek.
 • Hilde Bruyninckx

  2 maanden geleden
  De mond vol over gelijkheid, diversiteit en inclusie. In de praktijk nog een heel lange weg af te leggen. Was het nu echt niet mogelijk om de beide samen te huldigen?
 • Linda Heintjens

  2 maanden geleden
  Iedereen die naar de olympische spelen gegaan zijn, zijn grote atleten! Wat is de bedoeling van dit circus?
 1. Onze Red Flames-watcher ziet dat het menens is voor belangrijk duel in Oslo: “De toekomst zal professioneel zijn of niet zijn”
  Red Flames
  9

  Onze Red Fla­mes-wat­cher ziet dat het menens is voor belangrijk duel in Oslo: “De toekomst zal professio­neel zijn of niet zijn”

  Vanavond thuis tegen Kosovo, dinsdag in Noorwegen. Straks wordt het normaliter een doelpuntenfestijn. Maar in Oslo is het menens. Onze Red Flames-watcher Dirk Deferme ziet dat bondscoach Serneels voor dynamiek moet zorgen om aan het target van het management te voldoen: “Wie tekortschiet wordt niet geselecteerd. Wie flirt met de ondergrens zit in de gevarenzone.”
 2. Comebackman Malisse (41) krijgt er niet genoeg van in Sportpaleis met nieuwe stunt in dubbel European Open: “Xavier speelt niet als een oude man”
  European Open
  3

  Comeback­man Malisse (41) krijgt er niet genoeg van in Sportpa­leis met nieuwe stunt in dubbel European Open: “Xavier speelt niet als een oude man”

  De 41-jarige Xavier Malisse spettert bij zijn eenmalige comeback in het dubbelspel van de European Open. Samen met Lloyd Harris stuntte hij nu ook tegen het eerste reekshoofd Ivan Dodig en Marcelo Melo (6-4, 3-6, 10-7). Het Belgisch-Zuid-Afrikaanse gelegenheidsduo staat zo tot hun eigen verbazing en tot jolijt van het publiek in het Sportpaleis in de halve finales.