Volledig scherm
PREMIUM

Olympiërs Kim (41) en Elodie (39) over Black Lives Matter: "'Zwarte' man vinden de kindjes bizar. Zelf gebruiken ze bruin. Of beige"

Kim Gevaert en Elodie Ouedraogo waren niet op de #BlackLivesMatter-betogingen. Racisme is dodelijk, de hele wereld was getuige van de moord op Afro-Amerikaan George Floyd, maar corona is óók een killer. "Daarom praten we nu over racisme, ook in ons leven. Wij willen ook ons steentje bijdragen, voor onze kinderen. Deze boot kunnen we gewoon niet missen."

3 reacties

 • Nancy De Smedt

  1 jaar geleden
  Mooi artikel maar toch ben ik het niet eens met de uitspraak BlackLivesMatters. Maak hier gerust van AllLivesMatters want elk levend wezen op deze aarde is belangrijk. Respect voor ieders dat moet terug aan onze kinderen geleerd worden. Hoewel kinderen? Ik denk eerder aan de oudere generatie.
 • rudy verlinden

  1 jaar geleden
  Wat als...iedereen nu is eindelijk ophoud met mensen te benoemen met de kleur van hun huid...maar nee iedereen blijft er als een holbewoner over praten...
 • Ann Perrett

  1 jaar geleden
  Kim heeft gelijk : een kind maakt van nature geen onderscheid ... omdat er in de ook geen is. We zijn allemaal mensen, met dezelfde mensen-wensen. Een kind weet en voelt dat aan. We moeten daar een voorbeeld aan nemen !
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).